Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voor niets vanuit Rotterdam naar Ajax: ‘Er was niemand die naar mij omkeek’

Laatste update:

Lerin Duarte kijkt niet met heel veel plezier terug op zijn periode bij Ajax. De inmiddels 33-jarige middenvelder kende aanvankelijk een goede start in Amsterdam, maar verdween na blessureleed steeds meer naar de achtergrond. Duarte kreeg toen pas echt in de gaten hoe het er in de absolute top aan toegaat.

Duarte werd in 2013 voor 3 miljoen euro overgenomen van Heracles Almelo en veroverde al snel een basisplaats in het elftal van toenmalig trainer Frank de Boer. Het hoogtepunt van het debuutjaar in de Johan Cruijff Arena waren de Champions League-wedstrijden tegen onder meer FC Barcelona en AC Milan in de poulefase.

"Ik stond in de basis in de Champions League tegen Barcelona", blikt Duarte op verzoek van Voetbal International terug op de kraker tegen de Catalanen die in een gevoelige 4-0 nederlaag eindigde. "Het ging wel lekker dus. Tot die wedstrijd thuis tegen AC Milan."

Blessure


Duarte doelt op de thuiswedstrijd tegen Milan in oktober 2013. De aanwinst behoorde een uur lang tot de uitblinkers van Ajax, tot een enkelblessure roet in het eten gooide en een wissel noodzakelijk bleek. Het was het begin van het einde voor Duarte in Amsterdam.

"Toen ik weer fit was, raakte ik opnieuw geblesseerd. Dan weet je bij Ajax: Er staan drie anderen klaar om mijn plek over te nemen", verzucht Duarte jaren later. De middenvelder probeerde zich via Jong Ajax terug te knokken in Ajax 1, maar een definitieve comeback in de hoofdmacht bleef uit.

Andere status


Duarte merkte door het aanhoudende blessureleed dat zijn status binnen Ajax flink was veranderd. "Ik reed van Rotterdam naar Amsterdam, kwam op de club en ging de gym in. Er was niemand die naar mij omkeek. Op een gegeven moment dacht ik dan: Ik ga maar weer naar huis, ik ben geweest."

Na drie jaar bij Ajax sloeg Duarte de deur achter zich dicht. Hij droeg later in zijn loopbaan nog het shirt van sc Heerenveen, NAC Breda, Heracles Almelo en Aris Saloniki. Duarte zit momenteel zonder club en acht de kans klein dat hij op 33-jarige leeftijd terugkeert in het profvoetbal. "Ik zit nog net in de fase van: Oké, ik voetbal niet meer. De tweede fase is: Oké, wat nu? Ik heb nooit gewerkt. Alles draaide om voetbal. Maar uiteindelijk moet je toch iets gaan doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sneu voor die jongen destijds. Weet me inderdaad nog te heugen dat het een vrij kleine, risicoloze, aankoop leek die verrassenderwijs goed boven zou komen drijven. Tot inderdaad die vervelende blessure. Toch zegt het ook wel iets over je eigen karakter en vechtlust als je de instelling krijgt om alleen te 'laten zien geweest te zijn' als er niet veel naar je omgekeken wordt in je periode van herstel.

Duarte kwam van het kleine Heracles. Welkom in de top. Begreep de aankoop destijds al niet en inderdaad.. er staan gelukkig direct andere spelers klaar om het over te nemen.

24 maart 2024 om 15:24

@pijnsteijn. Dat je van een kleinere club wil toch niet zeggen dat ze niet naar je om hoeven te kijken ?

24 maart 2024 om 15:51

Inderdaad; alsof je je als grote club niet met randvoorwaarden bezig zou hoeven houden. Integendeel, want het afbreukrisico is groter; verschillen worden meer door details bepaald; en het is een relatief kleinere moeite dan voor clubs met een kleiner personeelsbestand.

Het hielp ook niet duarte dat hij zich in zijn Ajax-tijd liet fotograferen met een t-shirt waarop iets stond als “010 (dat stond er he) is de beste of zoiets.”. Toen was het klaar voor je maar dat zeg ie er niet bij natuurlijk…

24 maart 2024 om 17:47

Dan ben je wel ontzettend kleinzerig als je daarop mensen gaat beoordelen. Die jongen komt uit Rotterdam en heeft de hele jeugdopleiding van Sparta doorlopen. Dan mag die toch best wel blij zijn over de stad Rotterdam (vind die netnummers sowieso onzin om mensen daar naartoe te verwijzen)? Was een leuke speler overigens bij Heracles en produceerde Heracles in die tijd sowieso wel leuke spelers.

Over zijn gedrag naast het veld zegt hij niks... Regelmatig dronken gezien in die periode. Verkeerde mensen om 'm heen... Enz enz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren