Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II-speler sloeg Curaçao af: ‘Eerlijk? Oranje is nog steeds een droom'

Laatste update:

Tommy St. Jago heeft het Nederlands elftal nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De 24-jarige verdediger, die met Willem II aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie, sloeg mede om die reden een uitnodiging voor Curaçao al meermaals af. Zo ook recentelijk, toen zijn oude trainer Dick Advocaat hem opbelde. "Ik heb hem gezegd dat ik me nu wil focussen op Willem II", vertelt St. Jago aan het Brabants Dagblad.

St. Jago streek begin dit seizoen neer in Tilburg, na op een zijspoor te zijn beland bij FC Utrecht. Dat had deels te maken met St. Jago's knieproblemen, die hem tussen 2021 en 2023 in totaal meer dan anderhalf jaar aan de kant hielden.

Bij Willem II hervindt hij nu zijn voetbalplezier. St. Jago kwam al tot 21 wedstrijden dit seizoen en stevent met de club af op promotie.

Aan het begin was hij echter 'nog wat zoekende', zo vertelt hij. "Ik moest mijn plekje nog vinden, later ben ik gaan zoeken naar wat mijn bijdrage kon zijn." Zijn zaakwaarnemer Christopher Coffie hielp hem in dat verband een gedragscoach vinden. "Met hem ben ik tot de conclusie gekomen dat ik anderen wil inspireren en helpen, op een positieve manier. Dat houdt in: oplossingen aanreiken, in plaats van alleen maar problemen aan te duiden."

St. Jago's inspanningen lijken effect te sorteren. De Utrechter oogt weer zijn oude zelf, wat ook Advocaat niet is ontgaan. De voormalig trainer van St. Jago in de Domstad polste zijn ex-pupil al voor de huidige interlandperiode van Curaçao. St. Jago sloeg het aanbod vriendelijk af.

"Ik heb hem uitgelegd dat ik me nu wil focussen op Willem II", zegt de verdediger. "Twee competitieduels missen, in deze fase van het seizoen, wilde ik absoluut niet. Dat snapte hij." St. Jago hield echter nog een ander, 'jongensachtig' motief op na.

Hij droomt namelijk nog altijd van een interlandloopbaan bij Oranje. "Als je eenmaal definitief voor een land kiest, kun je niet meer terug. En heel eerlijk: Oranje is nog steeds een droom voor me. Ik heb veel tegenslagen gehad, mede daardoor sta ik waar ik nu sta. Maar dat wil niet zeggen dat die droom weg is", aldus St. Jago.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te zien als spelers voor het hoogst haalbare willen gaan ondanks dat de buitenwereld het niet in ze zien.

Dit is een centrale of rechter vleugel verdediger. Heeft hij enig idee wat er allemaal voor hem zit? Ga lekker bij Advocaat voetballen joh, maak je tenminste kans. Deze man heeft, in mijn ogen, nul kans op het Nederlands elftal.

23 maart 2024 om 12:06

Niet iedereen is een opportunist, dat valt juist te prijzen

23 maart 2024 om 13:02

Zeker waar, er spreekt absoluut ambitie uit dit. Maar ik vind ergens ambitie of een onhaalbaar doel een wezenlijk verschil hebben.

23 maart 2024 om 13:48

Laatbloeiers hou je altijd.. Japie Stam was ook vrij beperkt toen ie begin 20 was, toch op latere leeftijd werd het ineens een monster. Dromen mag deze jongen toch zeker hebben

23 maart 2024 om 14:03

Kan hij zich niet gewoon meer Nederlander voelen en daarom niet voor een ander land uitkomen? Dat haal ik toch ook een beetje uit de tekst. Tegenwoordig moet je altijd maar kiezen waar je het meest kans hebt, dat is niet voor iedereen een rede om een keuze op te baseren.

Kans of geen kans. Ik denk eerlijk gezegd gewoon dat de binding er niet is om voor Curacao te spelen. Als je van jongs af aan de droom hebt om voor Oranje uit te komen, blijf je die droom koesteren. Dromen hoeven niet altijd uit te komen, daarom noemen we het ook dromen.

Interland spelen is natuurlijk mooi, maar voor velen niet een must als dat niet voor een land is waar je een sterke binding mee hebt. En dat lijken velen te vergeten.

23 maart 2024 om 14:25

Dit verschilt per speler. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het honkbal kiezen de beste om ook om voor NL (koninkrijksteam) uit te komen, en dat zijn toch echt jongens van Curacao. Het is in NL net wat professioneler allemaal. Deze jongen zijn hart zou best bij Curaçao kunnen liggen, maar het NL opzeggen is een bevestiging naar jezelf dat je de top niet meer gaat halen. Logisch dat spelers met die ambitie voor hun circa 27e niet voor Curaçao kiezen, in tegenstelling tot bij het honkbal is de keuze in het voetbal vrij snel definitief!

De spelers die weinig met Curaçao hebben, behalve wat bloed zijn nog moeilijker over te halen eens. Maar het is vooral een keuze gebaseerd op ambitie!

Zelfs al is Oranje erg onwaarschijnlijk, waarom zou je uitkomen voor een land waar je zelf geen binding mee hebt, en elke keer 10 uur moet vliegen om het op te nemen tegen landen als Aruba en Haiti.

23 maart 2024 om 11:56

Is toch mooi om als speler van willem 2 lekker naar curacao gaan voor je land spelen, beetje de omgeving verkennen en idem voor uit wedstrijden kan je ook naar mooie landen toe.

Ambitie is goed hoor en niks mis mee. Maar misschien is het deze jongen ontgaan wat er allemaal voor hem zit qua verdedigers bij Oranje. Maar misschien heeft hij te weinig met Curaçao om daar voor te spelen.

Elke interlandperiode de hele wereld rondvliegen is ook niet alles. Van landen als de VS, Costa Rica, Canada, Mexico, Panama, Honduras en anderen gaat Curacao met of zonder St. Jago echt niet winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren