Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zinderende ontknoping beslist strijd tussen Servië en Montenegro om EK-ticket

Laatste update:

Servië heeft zich zondag met hangen en wurgen geplaatst voor het EK. Het leek lang op een ramp af te stevenen, maar verzekerde zich mede dankzij een assist van Dusan Tadic tegen Bulgarije alsnog van plek twee in Groep G: 2-2. Montenegro, dat lang op winnen stond tegen Hongarije, ziet het toernooi ternauwernood aan zijn neus voorbijgaan

Servië – Bulgarije 2-2
De opdracht was duidelijk voor de ploeg van Dragan Stojkovic: er moest gewonnen worden. Wat dat betreft begonnen de Serviërs goed. Aanvoerder Dusan Tadic legde bal uit een corner voor de goal, waar Milos Veljkovic de bal in tweede instantie tegen de touwen kopte: 1-0.

Bulgarije, dat al uitgeschakeld was, gaf zich echter niet gewonnen. Na rust kreeg het loon na werken: Georgi Rusov volleerde met een kiezelharde streep achter een kansloze Vanja Milinkovic-Savic.

Ondanks de 0-1 stand bij Hongarije – Montenegro was er nog geen reden voor paniek bij Servië. Op onderling resultaat zou het land zich namelijk alsnog plaatsen voor het EK. Toen Kiril Despodov de 1-2 maakte, sloeg de chaos echter toe.

Andrija Zivkovic ging in de fout bij de opbouw, waardoor de Bulgaren konden counteren. Zij deden dat uitstekend, met Despodov als eindstation: 1-2.

Met alles wat ze hadden gingen de Serviërs toch op jacht naar het punt. Dat werd behaald, met dank aan Tadic. De voormalig Ajacied legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Srdan Babic, die alleen nog hoefde binnen te knikken: 2-2. Servië plaatst zich zo voor het eerst in 24 jaar weer voor een EK.

Hongarije – Montenegro 3-1
Montenegro had heel veel geluk nodig om zich nog te plaatsen voor het EK. Toch kwam die droom bijna uit. Het kwam in Hongarije brutaal op voorsprong via Slobodan Rubezic, die vlak voor rust achter doelman Dénes Dibusz kopte.

Omdat Servië achter kwam tegen Bulgarije werd de EK-droom ineens springlevend. Dominik Szoboszlai maakte echter aan alle illusies een eind. De Liverpool-ster scoorde na rust tweemaal in twee minuten, waardoor Montenegro toch roemloos derde bleef. Ádám Nagy maakte er in extremis zelfs nog 3-1 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nouja, als ze verloren hadden waren ze alsnog door. Is niet aan de gelijkmaker te danken dat ze het gehaald hebben.

Blijf toch apart dat zo'n selectie als Servie zo lastig heeft om te kwalificeren. Hun selectie is kwalitatief Europese subtop waardig qua landenelftallen. Goede doelmannen (rajkovic en Milinkovic-Savic (broertje van)), redelijke verdediging met alleen Pavlovic en Milenkovic, sterke middenveld, en goede aanval. En het is tevens de lichting die Europees en wereldkampioen werden in respectievelijk 2014 en 2015.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren