voetbalzone

Abbondanzieri bezig aan laatste kalenderjaar in lange loopbaan

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2010, 06:43
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2010, 06:43
Advertentie

Voor Roberto Abbondanzieri is 2010 het laatste kalenderjaar uit zijn actieve carrière. De sluitpost van Boca Juniors verzekert dat hij aan het einde van het jaar een punt achter zijn lange loopbaan zet. "Dan ben ik 38 jaar, en vind ik het genoeg geweest", citeren Argentijnse media de gewezen international.

Abbondanzieri is een van de meest succesvolle voetballers uit de geschiedenis van Boca Juniors. Tussen 1997 en 2006 had hij als doelman een belangrijk aandeel in de liefst veertien hoofdprijzen van los Xeneizes, internationaal gezien de meest succesvolle club ter wereld. Absolute hoogtepunten waren de twee Wereldbekers voor clubteams, die in 1999 en 2003 in de wacht werden gesleept.

Getafe was de enige buitenlandse werkgever op de conduitestaat van El Pato. Voor de Spaanse club kwam hij in totaal 83 competitiewedstrijden uit. Een jaar geleden kon hij de lokroep van Boca niet weerstaan. Ook Rosario Central, waar hij zijn carrière begon, had interesse, maar Abbondanzieri koos voor La Bombonera. Het contract van de 49-voudig international loopt eind 2010 af.

Bezig met laden …