voetbalzone

ADO Den Haag bevestigt Amerikaanse overname: ‘Er was direct een klik’

Yanick Vos04 nov 2021, 16:37
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2021, 16:37
Advertentie

ADO Den Haag is definitief gered van de ondergang. De club uit de Keuken Kampioen Divisie meldt donderdag dat het met Bolt Football Holdings een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Directeur Edwin Reijntjes is opgelucht dat de overnamesoap nu eindelijk voorbij is. "De onderhandelingen zijn vlot verlopen", aldus Reijntjes.

De afgelopen maanden leek ADO op weg naar de ondergang. Diverse overnamepogingen ketsten af en tweemaal volgde puntenaftrek in de competitie. Nu kan ADO weer vooruitkijken, stelt Reijntjes. "De mensen van GFH werden door alle geledingen van de club geïnformeerd. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom."

Wanneer het papierwerk wordt goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB, is de club definitief gered van de ondergang. De overname komt niet uit de lucht vallen, want vorige week werden meerdere gesprekken gevoerd met Bolt Football Holdings, eveneens eigenaar van onder meer Waasland Beveren en Estoril. De investeringsmaatschappij deed onderzoek en bracht vervolgens een bod uit.

Het vooralsnog onbekende bedrag dat Bolt Football Holdings betaalt is genoeg om de schulden af te kunnen lossen en aan een gezonde toekomst te bouwen, zo klinkt het. ADO benadrukt dat het Cars Jeans Stadion in handen blijft van de gemeente. Ook City Football Group toonde tot aan het laatste moment interesse. Er is gekozen voor de Amerikaanse investeringsmaatschappij, omdat deze zich gaat focussen op de potentie van de club zelf. City Football Group zag in ADO een opleidingsclub voor Manchester City.

"GFH is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en zijn rijke geschiedenis een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van het Nederlandse voetbal", vervolgt ADO in een verklaring. "Het doel van ADO Den Haag moet zijn om opnieuw een belangrijke speler in de stad en de regio te worden, en zijn supporters stabiele en positieve resultaten te bieden."

Bezig met laden …