voetbalzone

Advocaat verdachte van overval op Tadic zinspeelt op tweelingbroer na dna-bewijs

Noël Korteweg31 jul 2023, 15:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:09
Advertentie

De tweede verdachte in de zaak rondom de overval op Dusan Tadic van eind juli vorig jaar ontkent alles, ondanks dat zijn dna is aangetroffen. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De andere verdachte werd begin februari vrijgesproken door de rechtbank omdat er niet voldoende bewijs is om met zekerheid te zeggen dat hij de intentie had om Tadic te beroven. Wel werd de man veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk, vanwege geweldpleging.

De tweede verdachte, de twintigjarige Mohammed F., wordt door justitie vervolgd voor zijn poging om Tadic met geweld te beroven: poging diefstal en openlijke geweldpleging. De andere verdachte werd vrijgesproken van dat eerste. F. staat aanstaande woensdag terecht voor zowel poging diefstal als openlijke geweldpleging. “Mijn cliënt ontkent dat hij erbij was”, zegt zijn advocaat Niek Hendriksen in gesprek met het AD.

De krant schrijft dat het dna van F. is gevonden op een sigarettenpeuk bij het huis van Tadic. Hendriksen geeft aan dat F. ontkent dat dat dna van hem is. “Hij heeft het zelf niet met zoveel woorden gezegd, maar er is maar één iemand die hetzelfde dna heeft en dat is zijn tweelingbroer’’, zegt de advocaat. “Die weigert echter zijn dna af te staan en justitie kan hem niet dwingen, omdat hij geen verdachte is.”

In de nacht van 27 op 28 juli 2022 werd Tadic opgewacht door twee gewapende mannen met een helm op die het vermoedelijk op zijn dure horloge gemunt hadden. “Hij had al snel in de gaten dat het mis was”, schreef De Telegraaf destijds over het incident. “De Serviër ging er daarop vandoor. Na een korte achtervolging volgde vervolgens een handgemeen. Tadic weerde zich kranig en slaagde erin de helm te openen van een van zijn belagers om hem een klap te geven.” Onder de auto van Tadic werd na het incident een peilbaken gevonden, waarmee kon worden vastgesteld waar de Serviër zich bevond.

Bezig met laden …