voetbalzone

Agüero volgt ploeggenoten en signeert nieuw contract

Matthijs van Laar14 aug 2014, 22:27
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2014, 22:27
Advertentie

Sergio Agüero blijft tot de zomer van 2019 aan Manchester City verbonden. De aanvaller, die in de belangstelling zou hebben gestaan van Real Madrid en Barcelona, gaat naar verluidt een astronomisch salaris van 275.000 euro per week verdienen. Daarmee zijn alle geruchten meteen ten einde. "Sinds ik hier ben, heb ik daar altijd mee te maken gehad. Ik heb er zelf nooit aandacht aan besteed", verklaart Agüero bij de bekendmaking van het nieuws.

voetbalzone

De Argentijns international richt zich dan ook weer volledig op zijn taak bij the Citizens: het maken van doelpunten. In de voorgaande 3 seizoenen in Engelse dienst vond hij al 75 keer het net. "Het is ieder jaar mijn doel om het voorgaande jaar te overtreffen. Vorig seizoen was geweldig, maar ik ben niet tevreden met twee landstitels. Ik wil meer en hier kan ik dat, samen met mijn teamgenoten, bereiken", zegt hij.

Kun, 26 jaar, treedt met het verlengen van zijn contract in de voetsporen van Samir Nasri, Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany en David Silva, die recentelijk ook al hun verbintenis opgewaardeerd zagen worden. Daarmee heeft coach Manuel Pellegrini de komende jaren hoe dan ook de beschikking over een vaste kern aan dragende spelers, die uiteindelijk het ultieme doel van de steenrijke eigenaren moeten verwezenlijken: winst van de Champions League.

Bezig met laden …