voetbalzone

‘Vergeten Ajacied’ aast op meer speelminuten: ‘Hoop dat hij een kans krijgt’

Jordi Tomasowa25 okt 2023, 13:36
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Ahmetcan Kaplan is blij dat hij na lang blessureleed eindelijk zijn eerste officiële minuten in het shirt van Ajax heeft kunnen maken. Maandagavond kwam hij tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen ADO Den Haag als invaller binnen de lijnen bij de beloftenploeg. In de zomer van 2022 maakte hij voor 9,5 miljoen euro de overstap van Trabzonspor naar Amsterdam.

"Ik ben blij dat ik na een lange afwezigheid voor het eerst op het veld stond, het was heel fijn", zegt Kaplan tegenover het clubkanaal van Ajax. "Ik heb hier hard voor gewerkt en fijn dat ik na tien maanden blessureleed ritme kan opdoen bij Jong Ajax. Hopelijk kan ik hierna de volgende stap zetten.”

Kaplan moest bijna tien maanden revalideren van zijn zware knieblessure. “Ik heb het voetballen erg gemist. Het was voor mij een hele zware periode, omdat het lang heeft geduurd. Ik heb echt toegeleefd naar mijn terugkeer op het voetbalveld. Mentaal gezien was het een moeilijke periode, maar ik denk dat ik het overwonnen heb.”

Ajax-watcher Tim van Duijn van Voetbal International kondigde eerder deze maand aan dat de rentree van Kaplan dichtbij was. “Je zou bijna vergeten dat hij nog Ajacied is, maar Ahmetcan Kaplan is op de weg terug", schreef de journalist op typerende wijze op X.

Dave Vos, die maandag nog hoofdtrainer van Jong Ajax was maar door het ontslag van Steijn is doorgeschoven naar de hoofdmacht, laat weten blij te zijn voor Kaplan. “Het is een buitenlandse jongen die hier alleen zit en dan is het heel mooi om hem dit moment te geven. We hebben hem in de kleedkamer ook even naar voren gehaald. Dat is mooi en ook een inspiratie voor de spelers die nu lang geblesseerd zijn."

Vos hoopt dat Kaplan nu in een fase komt dat hij fit is en blijft. “En ook hoop ik dat Ahmetcan, met de potentie die wij in hem zien, de kans gaat krijgen om het te laten zien. Hij is een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass, rustig aan de bal en kopsterk. Daarnaast is het een heel mooi persoon. Het is niet makkelijk als je vanuit het buitenland deze kant opkomt en je eigen weg moet vinden. Hoe hij daarin zit en die grote glimlach van hem, is mooi om te zien.”

De Turks jeugdinternational wil zelf nu vooral vooruitkijken. “Ik wil verdere stappen zetten en hopelijk maak ik zo’n blessure niet nog een keer mee. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Nu waren het twintig minuten en hopelijk worden dat er de komende wedstrijden meer. Daarna wil ik aansluiten bij het eerste en hopelijk daar mijn eerste minuten maken”, besluit Kaplan.

Bezig met laden …