voetbalzone

Ajacied zag Oranje uit beeld raken: ‘Ik moet veel dominanter worden’

Wessel Antes20 jun 2023, 23:30
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 23:30
Advertentie

Devyne Rensch maakt zich na een teleurstellend seizoen met Ajax op voor het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. Voetbalzone sprak de twintigjarige rechtsback tijdens het persmoment van Jong Oranje in Zeist. Rensch, die het jeugd-EK al eens won met Nederland Onder 17, reist niet naar Tbilisi af voor spek en bonen. “We willen het hoogst mogelijke bereiken en dat is winnen.”

Door Lex Overbeek en Wessel Antes

Aanstaande woensdag spelen de Nederlandse beloften tegen de leeftijdsgenoten van België. Rensch verwacht veel van het aankomende jeugd-EK. “We hebben een goed team, met goede spelers en een leuke staf. We gaan niet meedoen om het meedoen natuurlijk, we willen het hoogst mogelijke bereiken en dat is winnen. Daar moeten we vol voor gaan. We hebben een goed team, maar alles moet natuurlijk kloppen tijdens zo’n toernooi.” Rensch speelde tot dusver zeven jeugdinterlands voor Jong Oranje. De Ajacied was pas net achttien toen hij zijn debuut maakte onder bondscoach Erwin van de Looi.

Inmiddels is de rol van Rensch veranderd, zo ziet hij ook zelf. “Ik denk het wel. Natuurlijk zal de trainer bepalen wat de opstelling is, maar toen ik er net bijkwam was ik nog geen basisspeler natuurlijk. Hopelijk nu wel, daar ga ik ook voor. Ik denk dat dat wel is veranderd qua doel.” Rensch is niet bang voor groepsgenoten België, Portugal en gastland Georgië. “Ik vrees niet echt voor iemand, ik vrees alleen voor onszelf. Wij zijn onze eigen tegenstander. Natuurlijk zijn het hele goede landen waartegen we spelen, met goede spelers. Maar als wij gewoon hecht zijn met elkaar kunnen we ver komen.”

Rensch mocht onder Louis van Gaal al eens ruiken aan het grote Nederlands elftal. De vleugelverdediger weet goed wat hij moet doen om terug te keren in de hoofdmacht. “Ik moet veel dominanter worden, zowel aan de bal als zonder de bal. Dat is wel echt iets wat ik moet verbeteren. Hopelijk kan ik komend seizoen weer veel wedstrijden winnen met het team, om zo mijn goede vorm terug te vinden.” De afgelopen tijd waren er veel geruchten over Engelse interesse in Rensch, maar de rechtspoot zelf weet van niets. “Ik zag het ook voorbij komen”, zegt de verdediger met een lach. “Maar ik zit goed bij Ajax en heb het naar mijn zin.” In de Johan Cruijff ArenA ligt Rensch nog tot medio 2025 vast.

Bezig met laden …