voetbalzone

Ajax bereikt akkoord: binnen 24 uur vindt medische keuring plaats

Jeroen van Poppel28 aug 2023, 18:18
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:52
Advertentie

Ajax gaat Georges Mikautadze binnenhalen, zo meldt de Franse journalist Mohamed Toubache-Ter en wordt bevestigd door Fabrizio Romano. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met FC Metz over het te betalen bedrag voor de 22-jarige (schaduw)spits. Daarmee lijkt de komst van Atlanta United-ster Thiago Almada, die veel duurder zou zijn, uitgesloten. De medische keuring van Mikautadze vindt dinsdag al plaats.

De eerste aanbieding van Ajax bedroeg 15 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen, zo weet Mike Verweij van De Telegraaf. Metz deed daarop een tegenvoorstel van 17 + 3 miljoen euro. Waarschijnlijk komen de clubs ergens in het midden uit, maar daarover geeft Verweij nog geen uitsluitsel. "Overeenstemming ligt in het verschiet", aldus Verweij. Daarmee lijkt Mikautadze beduidend duurder te worden dan aanvankelijk gedacht. In eerste berichtgeving werd gesproken over een bedrag van 15 miljoen euro inclusief bonussen.

Mislintat was zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij de Dutch Grand Prix. Franse bronnen meldden dat de Duitser in Zandvoort was met Alain Migliaccio, de zaakwaarnemer van Mikautadze. De Frans-Georgische aanvaller, die geboren werd in Lyon, wordt gezien als goedkoper alternatief voor Almada. Ajax heeft de onderhandelingen met Metz razendsnel weten af te ronden.

"Hoewel Mikautadze meer een spits is dan een aanvallende middenvelder en de scouting en staf van Ajax een duidelijke voorkeur hebben voor Almada, wil Mislinat geen risico lopen en pakt hij door bij de Georgiër", schreef Verweij in de maandageditie van De Telegraaf. Mikautadze moet inclusief bonussen zo'n 15 miljoen euro kosten. Het prijskaartje van Almada ligt met 26,7 miljoen euro beduidend hoger.

Met nog een paar dagen te gaan tot het sluiten van de transferwindow wil Mislintat geen enkel risico nemen. Verweij vermoedt dat het prijskaartje van Almada dusdanig gortig is dat er geen groen licht wordt gegeven door financieel directeur Susan Lenderink en de Raad van Commissarissen. De Argentijn was afgelopen weekend goed voor een treffer en twee assists tegen Nashville SC (4-0 winst).

Bezig met laden …