voetbalzone

Ajax bevestigt: talent verlengt contract en ligt voor meerdere jaren vast

Bart DHanis26 sep 2023, 21:21
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:29
Advertentie

David Kalokoh heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2027, zo brengt de Amsterdamse club dinsdag officieel naar buiten. De pas achttienjarige aanvaller beschikte in de hoofdstad over een verbintenis tot volgend jaar zomer. Verder gaat Ajax ook het contract van Tristan Gooijer openbreken en verlengen, zo wist Johan Inan van het Algemeen Dagblad eerder deze dinsdag te melden.

Kalokoh kwam in de zomer van 2018 over vanuit de jeugdopleiding van VVV-Venlo en is inmiddels een vaste waarde in het beloftenteam van de Amsterdammers, waarvoor hij dit seizoen tot dusver zeven duels speelde in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin scoorde de in Sierra Leone geboren aanvaller één keer. In de voorbereiding op dit seizoen maakte Kalokoh nog een treffer in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2).

Kalokoh is normaal gesproken niet het enige Ajax-talent dat voor een nieuw contract in Amsterdam kiest. Inan weet namelijk dat de negentienjarige Gooijer de volgende is. Het contract van de talentvolle verdediger loopt eveneens na dit seizoen af, maar daar lijkt binnenkort verandering in te gaan komen. Ook Gooijer kwam dit seizoen al zeven wedstrijden in actie voor Jong Ajax.

Daarnaast beschikt ook Gabriël Misehouy over een aflopend contract, maar zijn contractverlenging is er één voor de langere adem, meldt Inan. Misehouy wil graag in Amsterdam blijven, maar eerder gaf de aanvallende middenvelder al aan dat hij ontevreden was met het perspectief dat hem werd geboden bij de club. Misehouy ontwikkelt zich razendsnel bij Jong Ajax, waar hij het seizoen uitstekend begonnen is. In zeven duels was hij drie keer trefzeker en gaf hij twee assists.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …