voetbalzone

Ajax bevestigt transfer van Jurriën Timber en maakt exacte bedrag bekend

Rian Rosendaal14 jul 2023, 16:03
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 16:03
Advertentie

Jurriën Timber vervolgt zijn loopbaan definitief bij Arsenal, zo maakt Ajax wereldkundig. De Amsterdammers ontvangen een gegarandeerd bedrag van 40 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 45 miljoen euro. Ook Arsenal maakt melding van de transfer. De Londenaren spreken van 'een langdurig contract' voor Timber, zonder dat te specificeren.

Timber lijkt in eerste instantie in aanmerking te komen voor twee posities achterin: die van rechtsback en centrale verdediger. Manager Mikel Arteta wilde zijn defensie graag versterken, zeker ook met het oog op het nieuwe seizoen met Champions League-voetbal. Timber kan op 6 augustus zijn officiële debuut maken voor the Gunners, die op die dag tegenover Manchester City staan in het duel om de Community Shield.

Edu, sportief directeur bij Arsenal, legt uit hoe de club bij Timber uitkwam. "We zijn erg blij om Jurriën naar Arsenal te halen", aldus de Braziliaan. "Hij is een speler die we al heel lang bewonderen, dus het is een eer voor iedereen in ons team die dit mogelijk heeft gemaakt. Jurriën is een jonge talentvolle international, die past in onze visie om met een jonge, sterke ploeg te strijden. Ik weet dat Jurriën niet kan wachten om aan de slag te gaan en we hopen echt dat hij hier vele jaren een groot succes zal zijn."

Mikel Arteta overtuigde Timber in persoonlijke gesprekken. "We zijn erg verheugd dat Jurrien zich bij ons heeft gevoegd", zegt de manager van Arsenal. "Hij is een veelzijdige jonge verdediger, die in ons systeem zal passen en onze ploeg zoveel toegevoegde waarde zal geven. Jurriën is een jonge speler, maar heeft al zoveel bereikt. Hij heeft meer dan eens ervaren hoe het is om naar een groot internationaal toernooi te gaan (het EK en WK, red.) en heeft met Ajax prijzen gepakt. We kijken ernaar uit om Jurriën te verwelkomen en in te passen in de ploeg."

In zijn periode bij Ajax werd Timber tweemaal landskampioen en eindigde hij bovenaan de ranglijst in het seizoen 2019/20, dat niet uitgespeeld werd vanwege de corona-uitbraak. Verder legde hij in 2021 beslag op de TOTO KNVB Beker en in 2022 werd de stopper Speler van het Jaar in de Eredivisie. In de zomer van 2021 debuteerde Timber in het Nederlands elftal, en hij speelde tot dusver vijftien interlands.

Bedrijvig Arsenal
Arsenal is al vroeg in de transferperiode bezig met het versterken van de selectie. Afgelopen week werd Kai Havertz voor een slordige tachtig miljoen euro overgenomen van Chelsea en men is ook druk bezig met de komst van Declan Rice van West Ham United. Arsenal betaalt 100 miljoen pond plus 5 miljoen pond aan 'makkelijk haalbare' bonussen voor de Engels international, wat neerkomt op 116 miljoen euro plus een kleine 6 miljoen euro. Rice werd daarmee de duurste Brit aller tijden.

Bezig met laden …