voetbalzone

Ajax en Arsenal akkoord over Timber: exacte transfersom ook bekend

Mart Oude Nijeweeme29 jun 2023, 18:57
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 18:57
Advertentie

Ajax en Arsenal hebben een akkoord bereikt over de transfer van Jurriën Timber, meldt Mike Verweij namens De Telegraaf. De centrale verdediger levert Ajax maximaal 47 miljoen euro op. Arsenal betaalt in eerste instantie 42 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen verder kan oplopen. Timber gaat een contract tekenen voor vijf seizoenen tot medio 2028.

Nadat Timber in een eerder stadium al met Arsenal tot overeenstemming kwam over een vijfjarig contract, zijn nu ook Ajax en Arsenal het eens geworden over de transfer. De centrale verdediger levert Ajax 42 miljoen euro op. Wanneer Timber aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoet, kan de teller oplopen naar 47 miljoen euro. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien voor de Oranje-international.

Verwacht wordt dat Timber snel naar Londen vliegt om zijn medische keuring te doorstaan. De Telegraaf wist zondag al te melden dat de verdediger zijn jaarsalaris gaat verdubbelen tot liefst acht miljoen euro per jaar. Timber lag nog twee seizoenen vast bij Ajax, dat daardoor een vrij gunstige onderhandelingspositie heeft. De Amsterdammers wilden echter voor het juiste bedrag meewerken aan een vertrek, nadat Timber vorig jaar nog in de Johan Cruijff ArenA gehouden kon worden.

In zijn periode bij Ajax werd Timber tweemaal landskampioen en eindigde hij bovenaan de ranglijst in het seizoen 2019/20, dat niet uitgespeeld werd vanwege de corona-uitbraak. Verder legde hij in 2021 beslag op de TOTO KNVB Beker en in 2022 werd de stopper Speler van het Jaar in de Eredivisie. In de zomer van 2021 debuteerde Timber in het Nederlands elftal, en hij speelde tot dusver vijftien interlands.

Bezig met laden …