voetbalzone

Ajax en Feyenoord reageren stomverbaasd op claim over Super League

Jeroen van Poppel02 feb 2024, 17:01
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:40
Advertentie

Ajax en Feyenoord nemen afstand van de opvallende claim van Joan Laporta. De clubs zijn volgens de president van FC Barcelona net als onder meer PSV akkoord over deelname aan de Super League, maar weten daar niets van. "Ajax heeft niet eens gesproken met Laporta, laat staan een akkoord gegeven", meldt een woordvoerder aan Ajax Life.

"Ajax is totaal verbaasd over deze onterechte claim." Dat geldt ook voor Feyenoord. "Totale onzin", zo laten de Rotterdammers weten aan het Algemeen Dagblad.

Laporta somde vrijdag in gesprek met radiostation RAC1 de clubs op die volgens hem akkoord zijn gegaan met de Super League: "Inter, AC Milan, Napoli, AS Roma, Olympique Marseille, Benfica, FC Porto, Sporting Portugal, Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge en alle Spaanse clubs behalve Atlético Madrid."

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland wordt vol verbazing gereageerd op Laporta. AS Roma en Olympique Marseille ontkennen in een statement deelname aan de Super League.

Op de achtergrond zijn de grootste voetbalclubs ter wereld al jaren bezig met de Super League. Juventus, Barcelona en Real Madrid nemen daarin een voortrekkersrol. Laporta zegt dat de nieuwe competitie komende zomer of volgend jaar al zou kunnen beginnen. Dat zou enorme gevolgen hebben voor het deelnemersveld aan UEFA's grootste clubtoernooi, de Champions League.

In april 2021 kondigden twaalf Europese topclubs, te weten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter en Juventus, de Super League voor het eerst aan.

De Super League stortte destijds binnen een maand volledig in elkaar na hevig protest van de UEFA en de supporters van diverse clubs. Met name in Engeland reageerden fans woedend op de Super League-plannen.

Bezig met laden …