voetbalzone

Chuba Akpom hoort definitief verdict over zijn vertrek bij Ajax

Jeroen van Poppel01 feb 2024, 21:14
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:39
Advertentie

Ajax heeft ook het tweede bod op Chuba Akpom afgeslagen, zo melden De Telegraaf en Voetbal International. De 28-jarige spits kon op Deadline Day naar Nottingham Forest, maar maakt het seizoen af in Amsterdam.

Nottingham Forest meldde zich donderdagavond laat opnieuw voor Akpom, wist Fabrizio Romano. Eerder op de avond had Ajax al een eerste voorstel van de Premier League-

Ajax wees ook het tweede bod van Forest op Akpom af. Het ging om een huurvoorstel voor een half jaar, met een optie tot koop, die verplicht wordt als de ploeg niet degradeert uit de Premier League.

"Nottingham Forest probeert het nu opnieuw voor Akpom, na het besluit van Ajax om het openingsbod af te wijzen", meldde Romano rond 21:30 uur op X.

Ajax ging uiteindelijk niet akkoord met de ontbindende voorwaarden die Forest stelde aan de verplichte optie tot koop. De Amsterdammers vinden het risico dat de club degradeert te groot, ook met het licht op de huidige zestiende plek op de ranglijst van de Premier League.

Akpom had zijn zinnen gezet op een transfer naar Forest en zal teleurgesteld zijn. De aanvaller speelde tot nu toe twintig keer voor Ajax en scoorde daarin negen maal.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …