voetbalzone

Ajax geeft Timber toestemming deal met Arsenal af te ronden

Rian Rosendaal05 jul 2023, 14:11
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 14:11
Advertentie

Ajax en Arsenal hebben een definitief akkoord bereikt over de transfer van Jurriën Timber, zo meldt David Ornstein van The Athletic woensdag. Tijdens de onderhandelingen is een transfersom van 40 miljoen euro afgesproken, een bedrag dat door enkele 'realistische' bonussen kan oplopen tot 45 miljoen euro. Ajax heeft Timber toestemming gegeven om de deal af te ronden en de medische keuring te ondergaan in Noord-Londen.

Mocht Timber de medische check-up zonder problemen doorstaan, dan tekent hij een contract tot medio 2028 in het Emirates Stadium. Mike Verweij van De Telegraaf liet vorige week doorschemeren dat Arsenal in eerste instantie 42 miljoen euro zou overmaken en wanneer Timber aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoet, de teller kan oplopen naar 47 miljoen euro. Ornstein meldt nu echter dat de transfersom voor de multifunctionele verdediger iets lager ligt.

De Telegraaf wist eind juni al te melden dat de verdediger zijn jaarsalaris gaat verdubbelen tot liefst acht miljoen euro per jaar. Timber lag nog twee seizoenen vast bij Ajax, dat daardoor een vrij gunstige onderhandelingspositie heeft. De Amsterdammers wilden echter voor het juiste bedrag meewerken aan een vertrek, nadat Timber vorig jaar nog in de Johan Cruijff ArenA gehouden kon worden.

In zijn periode bij Ajax werd Timber tweemaal landskampioen en eindigde hij bovenaan de ranglijst in het seizoen 2019/20, dat niet uitgespeeld werd vanwege de corona-uitbraak. Verder legde hij in 2021 beslag op de TOTO KNVB Beker en in 2022 werd de stopper Speler van het Jaar in de Eredivisie. In de zomer van 2021 debuteerde Timber in het Nederlands elftal, en hij speelde tot dusver vijftien interlands.

Slagvaardig Arsenal
Timber is de derde aanwinst van Arsenal in deze transferperiode. Onlangs werd Kai Havertz voor een slordige 80 miljoen euro losgeweekt bij Chelsea en Declan Rice staat op het punt om bij the Gunners te tekenen. Arsenal gaat 116 miljoen euro betalen voor de 24-jarige aanvoerder van West Ham United. Dat bedrag loopt middels ‘zeer haalbare’ bonussen nog op met ruim zes miljoen euro. De laatste gesprekken tussen de clubs gingen over de betalingstermijnen waarin Arsenal het bedrag zou overmaken. Rice wordt hiermee de duurste Brit aller tijden, een record dat in handen was van Jack Grealish, die Aston Villa voor ruim 118 miljoen euro inruilde voor Manchester City.

Bezig met laden …