Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft Eredivisie-doelman in beeld als stand-in voor Diant Ramaj

Laatste update:

Ajax denkt aan Jeffrey de Lange als stand-in voor Diant Ramaj komend seizoen. Dat schrijft Voetbal International donderdag in een analyse van de transferperikelen rondom de Amsterdammers. De Lange komt in beeld wanneer Géronimo Rulli vertrekt, waar intern vanuit wordt gegaan in de Johan Cruijff ArenA. Wel moet Go Ahead Eagles, De Langes club, dan willen meewerken.

De 26-jarige doelman ligt namelijk nog twee jaar vast in De Adelaarshorst, waar hij individueel én collectief een topseizoen draaide. De Lange onderscheidde zich regelmatig met fraaie reflexen en wist met zijn team Europees voetbal te behalen.

De vraag is of hij dat bereid is in te ruilen voor een reserverol in Amsterdam, de plek waar hij elf jaar van zijn jeugdopleiding genoot. De Lange speelde tussen 2006 en 2017 op De Toekomst, voordat hij zijn heil in het oosten zocht, bij FC Twente.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daar vertrok De Lange na vijf jaar en twee duels in het eerste richting Go Ahead, waar hij Andries Noppert moest opvolgen. Inmiddels is de Amstelvener niet meer weg te denken uit de basis.

Dat is de hoofdreden dat Ajax overweegt hem terug te halen, maar ook door de twijfels over de interne alternatieven. Jay Gorter heeft zich al meermaals onbetrouwbaar getoond, terwijl Remko Pasveer te oud en Charlie Setford en Paul Reverson nog te bleu worden ingeschat.

Wel moet Rulli dan de deur van de ArenA achter zich dichttrekken. De Argentijn, momenteel actief op de Copa América, drukt met zijn salaris zwaar op de begroting en wil niet nog een seizoen de bank warmhouden. Rulli zou volgens het Spaanse Marca dolgraag bij oude werkgever Villarreal terugkeren. Wat LaLiga-clubs betreft heeft Real Betis in elk geval interesse, aldus Argentijnse media begin juni.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gorter is onbetrouwbaar gebleken, maar is hij dan zoveel minder als de Lange? Potentieel genoeg bij Gorter. Misschien wel beter voor hem om een jaartje basis te keepen elders.

4 juli 2024 om 09:44
0

Moeilijk te vergelijken. Gorter kwam uit een fantastisch seizoen in de Jupiler League. De Lange heeft eredivisie-ervaring.

Gorter is niet persoonlijk onbetrouwbaar. Gorter is onbetrouwbaar gemaakt! Schreuder en daarna de media hebben hem verknald, door zijn wissel na wedstrijd 1 tegen Psv.

Gorter heeft Ajax bij Ludogorets uit (samen met Kudus) gered van een afgang. Daar liet hij zien echt goed te kunnen keepen. Paar weken later maakt hij 1 foutje tegen Twente en die stempel op zijn voorhoofd is een tatoeage geworden.

Ramaj maakte overigens dezelfde fouten als Gorter, maar daar hoor je zelden iemand over, omdat hij niet onder het vergrootglas ligt. Sterker nog als ik kijk naar de reach van Ramaj vs. de Lange heeft de Lange de potentie om 1e keeper te zijn.

Wat mij betreft zou Rulli gewoon de goal in gaan, want een echte topper halen is gewoon erg moeilijk. Zijn enige echte fout was bij Union Berlin uit, maar verder is hij gewoon de beste keeper van Ajax. Ajax heeft zijn kans op een topper gehad met Vlacho en met dank aan de RVC is dat niet gebeurd.

4 juli 2024 om 10:23
0

Gorter maakte natuurlijk niet 1 foutje, het was ook echt elke week raak. Kans gehad en niet gepakt. Vlachodimos past overigens totaal niet bij Ajax, is blinde paniek wanneer hij een bal in de voeten krijgt.

4 juli 2024 om 10:59
0

Homelander

Vlachodimos past niet bij Ajax! Messi is ook geen type Kluivert, dus zou ook niet bij Ajax in de spits passen.

Ik heb liever 1 die ballen tegen houdt.... Vlacho is zowel 1 tegen 1 als op de lijn echt een keeper van wereldklasse niveau. Gaat nu niet voor niets naar Newcastle.

4 juli 2024 om 11:18
0

Elke week klopt sowieso niet en echte blunders waren het ook niet. Vaak kleine foutjes wat hij echt wel beter had kunnen doen, maar ik ben ervan overtuigd dat als hij mocht blijven keepen dat hij daar heel veel van had geleerd. Zijn laatste wedstrijden zag je hem eigenlijk al geen fouten meer maken.

Zou iets hoger mikken. Olij bijvoorbeeld.

4 juli 2024 om 08:21
0

Die komt niet voor de bank denk ik zo

4 juli 2024 om 08:30
0

Wilde hij vorig jaar wel. Volgens Steijn..

4 juli 2024 om 08:40
0

Maar was het toen ook als 2de keeper of had Steijn hem toegezegd dat hij eerste keeper kon worden. Persoonlijk denk ik het laatste

4 juli 2024 om 08:43
0

Persoonlijk denk ik niet. Rulli was toen nog niet geblesseerd namelijk. Toen Ramaj kwam althans. Voor de komst van Ramaj had Steijn tegen z’n grote vriend Mislintat verteld dat hij Olij graag zag komen.

4 juli 2024 om 08:47
0

Ik zou Steijn echt nooit geloven.

4 juli 2024 om 08:24
0

Olij is beter dan Ramaj en zou direct basis staan. Met Ramaj heb je dan wel weer een prima reserve keeper

4 juli 2024 om 08:28
0

Lijkt me prima dan.

4 juli 2024 om 08:37
0

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of Olij beter is dan Ramaj. Dan krijg je dus een situatie waarin beide keepers zich zelf in de basis zien, dat lijkt me niet de situatie die ze willen.

4 juli 2024 om 08:55
0

Buiten dat het nergens geschreven staat dat Olij significant beter is dan Ramaj op jouw mening na, is dat de 22 jarige Ramaj die nog 4 jaar vastligt veel meer waarde vertegenwoordigt en het dus totale kapitaalvernietiging (potentieel nu 18 miljoen) zou zijn als hij (weer) op de bank zou belanden. De keeperspositie is bij Ajax nu juist een van de minst zorgwekkende, uit je vertrouwen, maak Ramaj nog beter en hij gaat over een aantal jaar voor een fors bedrag weg. Olij is ál 28, vertegenwoordigt per jaar dus steeds minder waarde en zal ook niet veel beter meer worden. Je kan hem halen, maar dan moet de insteek wel stand-in zijn zolang Ramaj er is en naar behoren presteert.

4 juli 2024 om 10:36
0

Jij maakt dezelfde fout die Ajax aldoor heeft gemaakt de laatste jaren. Namelijk kiezen voor het geld en niet voor het sportieve. Ja het is mijn mening dat Olij beter is dan Ramaj. Overigens er staat ook nergens geschreven dat Ramaj beter is, blijkbaar vind jij dat. Olij heeft ook nog eens meer ervaring, iets dat juist voor een keeper erg belangrijk is.

Ajax kan kiezen tussen een keeper die minder goed is maar misschien nog wat geld oplevert of kiezen voor een goede stabiele keeper die nog zeker 5 jaar vooruit kan.

Als Ajax wat minder eurotekens in de ogen had gehad en iets vaker voor het sportieve had gekozen ipv voor het geld hadden ze nu niet in de ellende gezeten. Sterker nog hadden ze er financieel nog beter voor gestaan dan nu.

4 juli 2024 om 10:49
0

"ajax kan kiezen tussen een keeper die minder goed is maar misschien nog wat geld oplevert of kiezen voor een goede stabiele keeper die nog zeker 5 jaar vooruit kan." - Jij neemt je eigen aanname als argument om te prediken dat Ajax bij het behouden van Ramaj in financiã«le problemen raakt, ongelooflijk.

Ajax leeft van het opleiden en beter maken van spelers om ze in hun goede jaren te verkopen. De keuze die jij zou maken, zou Ajax juist in financiã«le problemen brengen aangezien je kapitaal vernietigt. Zoals Ajax altijd deed: uitzonderingen maken voor echt gevestigde namen en aanvullingen, maar niet voor met alle respect een keeper van Sparta lijkt me. Het is toch niet dat ze een prime Van der Sar ophalen met Olij.

Jij maakt de gras is altijd groener fout die Ajax de afgelopen jaren maakte. Ajax haalde Bergwijn, terwijl het mister Ajax Tadic gewoon had. Ajax haalde Bassey en Wijndal en pestte vervolgens Blind weg. Ajax moet eens leren niet oude schoenen weg te gooien als het nog geen bewezen goede nieuwe heeft.

4 juli 2024 om 13:06
0

Je moet beter lezen. Ik denk dat Ajax sportief beter gebaat is bij Olij dan Ramaj. En daarom voor Olij zouden moeten kiezen. Jouw argument is dat Ramaj meer gaat opleveren op termijn dan Olij en dat ze hem daarom moeten kiezen.

Na de verkoop van Frenkie en de Ligt en Donny vd Beek heeft Ajax veel geld verdient. Daarna hoefden ze niet altijd te kiezen voor het financiele want ze hadden de middelen en konden zich permiteren een aantal sterkhouders te behouden ipv te verkopen. Toch koos Ajax er voor om elk jaar 2 of 3 sterkhouders te verkopen voor grote bedragen terwijl ze ook nee hadden kunnen zeggen. Dan was het sportieve verval niet zo hoog geweest en had het financieel waarschijnlijk ook beter uitgepakt.

Ik snap ook heus wel dat Ajax door de slechte keuzes van de laatste 3 jaar nu wel op de centjes moet letten. Maar laten ze het sportieve niet uit het oog verliezen. Het geld moet op het veld staan en niet op de bank.

En jouw voorbeelden zijn precies de voorbeelden van slechte keuzes die ze maakten bij Ajax. Want Bassey was niet beter dan Blind en Bergwijn zeker niet beter dan Tadic. Gevolg nu zijn ze allemaal weg. Echter ik denk dat Olij wel beter is dan Ramaj en als die dan echt zoveel waard is als jij denkt dan zou ik per direct Ramaj verkopen en Olij halen.

4 juli 2024 om 08:58
0

Die zou dan voor de basis gehaald moeten worden. Is beter dan die ze nu hebben.

4 juli 2024 om 09:02
0

Als je hoger mikt dan De Lange leg je de lat wel hoog.

4 juli 2024 om 17:02
0

Hoger mikken? de Lange is beter dan Olij

Waarom halen ze steeds een tweede rangs en laten ze die vervolgens gaan. Of je leidt een eigen keeper op, of je haalt iemand en geeft diegene echt een kans zijn potentieel te bereiken.

4 juli 2024 om 08:32
0

Technisch gezien hebben ze De Lange zelf opgeleid.

4 juli 2024 om 08:41
0

Inderdaad, 11 jaar (t/m de O19) in de Ajax opleiding gespeeld totdat hij naar (jong) FC Twente vertrok. In de tekst zitten ze er 10 jaar naast haha.

4 juli 2024 om 08:47
0

Wel handig, ik weet niet of Ajax in de A-selectie straks voldoende zelf opgeleide spers heeft voor de Europese lijst, zal vast wel hoor, maar dan is het wel nuttig een ervaren zelf opgeleide doelman als De Lange er bij te hebben. Persoonlijk hoop ik dat Ajax Gorter nog in Jognkan alten keepen en Pasveer weer eerste doelman wordt. Ben nog niet zo weg van Ramaj, heeft toch wel heel erg weinig de 0 gehouden en dna kan je zeggen dat het aan de defensieve organisatie ligt, maar als doelman zet jij deze ook neer. Had hij dat wat beter moeten doen. Rulli vind ik exact vergelijkbaar. En Gorter is al een paar keer door het ijs gezakt.

4 juli 2024 om 09:01
0

Weet niet hoeveel je er op de lijst nodig hebt. Maar als ik drie jaar jeugd als vereiste neem dan voldoen op dit moment Gorter, Hato, Rensch, Baas, Gooijer, Vos, Taylor, VD Boomen, Fitz-Jim, Hlynsson, Bergwijn, Unuvar, Van Axel Dongen, Brobbey en Rijkhoff daaraan dus daar hoef je het niet voor te doen denk ik.

Wellicht ruilen tegen Gorter, Gorter heeft zich natuurlijk al bij GAE bewezen en is in mijn ogen gewoon een uitstekende eredivisie keeper.
Voor De Lange kun je een toekomst perspectief bieden dat als hij na twee jaar nog altijd alleen de bank warm houdt dat je dan meedenkt over een vertrek. Vaak kom je als reserve van Ajax nog wel in de eredivisie terecht.

4 juli 2024 om 08:26
0

Niet dat ik iets tegen Gorter heb, maar ik vraag me wel af waarop je baseert dat hij een uitstekende Eredivisie keeper is?

4 juli 2024 om 08:36
0

Je weet het natuurlijk niet voordat hij daadwerkelijk de kans krijgt. Maar in de wedstrijden die hij heeft gekeept zie je wel het talent. Hij heeft een fantastische reflex, goed in de 1 tegen 1, kan redelijk meevoetballen. Denk dat hij alleen niet de rust, concentratie en communicatie skills voor een topclub heeft. Juist in de wedstrijden waar hij veel te doen had bij Ajax viel hij in positieve zin op.Moet altijd een beetje aan Pickford denken bij Gorter. Het pure talent heeft hij wel maar hij mist een aantal specifieke eigenschappen voor een topclub.Dat zijn eigenschappen die je in het rechter rijtje in mijn ogen minder nodig hebt.

4 juli 2024 om 08:44
0

Daarbij in Deventer het vaakst de 0 gehouden ooit in 1 seizoen, zegt natuurlijk wel iets..

4 juli 2024 om 17:05
0

Gorter is 1,5 miljoen waard. De Lange 3 miljoen. Even bijlappen.

Keepers zijn bij Ajax nog wel het laatste probleem. Alleen Gorter kan de absolute druk simpelweg niet aan.

4 juli 2024 om 10:14
0

Ik ben anders nog steeds niet tevreden met Ramaj. Ramaj was een van de lichtpuntjes in een zwak Ajax, maar dat betekent niet direct dat hij goed genoeg voor Ajax is. Samen met Gorter toch wel de minste keepers die we de laatste jaren gehad.

Het volledige stuk van VI is heel helder, en goed uiteengezet. Heel fijn, aanrader om even door te nemen voor een ieder. Verder lijkt De Lange mij een uitstekende 2de keeper.

Aub niet weer zo'n prutser van Go Ahead. Wat is trouwens de gedachte dan achter verlengen met Pasveer als ze hem zelfs voor een reservekeeper te oud vinden?

Een prutser? Wellicht eens langs Hans Anders gaan of niet zo vroeg aan de pils zitten. De Lange laat zich al 2 jaar prima zien op eredivisie niveau. Zelden op fouten te betrappen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren