Ajax-huurling helpt Boca Juniors met twee doelpunten aan landstitel

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2011, 23:00
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2011, 23:00
/

Boca Juniors mag zich voor het eerst in drie jaar tijd, sinds het Torneo Apertura van 2008, de beste club van Argentinië noemen. De beroemde club uit Buenos Aires was zondag met 3-0 te sterk voor Banfield en legde beslag op het Torneo Apertura 2011. Het Torneo Clausura 2012 duurt van februari tot juni

Cvitanich schoot in de tiende minuut van dichtbij de openingstreffer binnen en op slag van rust verdubbelde de van Ajax gehuurde aanvaller de voordelige marge, met een schot na een corner. Diego Rivero bepaalde vlak na rust de eindstand: 3-0. Met nog twee speeldagen te gaan staat Boca Juniors op 39 punten, elf meer dan Racing Club. Tigre kan maandag op dertig punten komen als San Lorenzo wordt verslagen.

Boca Juniors is al 27 wedstrijden ongeslagen en kreeg in zeventien competitieduels slechts vier doelpunten tegen. Los Xeneizes hebben in totaal 24 landstitels gewonnen, negen minder dan aartsrivaal River Plate. Cvitanich, die nog tot medio 2013 onder contract staat bij Ajax en volgend jaar zomer definitief kan worden overgenomen, maakte tot dusver vijf doelpunten in twaalf duels.