voetbalzone

Ajax is dicht bij akkoord over verkoop van verdediger en houdt verlies beperkt

Mart van Mourik29 jan 2024, 16:26
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:29
Advertentie

Jorge Sánchez is dicht bij een overstap naar het Cruz Azul, zo meldt onder meer het sportkatern Súper Deportivo van het Mexicaanse dagblad AM. Fabrizio Romano voegt maandag aan de berichtgeving toe dat FC Porto, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Ajax, zo goed als volledig akkoord is over een vroegtijdige beëindiging van de huurovereenkomst.

Door gebrek aan speeltijd in Amsterdam werd Sánchez afgelopen transferzomer op huurbasis gestald bij FC Porto, maar ook bij de dertigvoudig kampioen van Portugal komt de vleugelverdediger nauwelijks aan spelen toe.

Cruz Azul wil de Mexicaans international uit zijn lijden verlossen en hem nog voor het sluiten van de huidige transferwindow inlijven. Alleen een akkoord met FC Porto over vroegtijdige beëindiging van het huurcontract, dat nog tot medio 2024 doorloopt, scheidde Sánchez nog van een overstap, maar os Dragões zijn inmiddels dicht bij een akkoord.

In de huurdeal werd tevens een optie tot koop opgenomen voor de Portugese topclub, die geactiveerd wordt bij minimaal twintig wedstrijden. De transfersom bedraagt dan vier miljoen euro.

Precies dat bedrag zou Cruz Azul nu neer willen leggen om Sánchez van zijn uitzichtloze situatie bij Porto te verlossen. In Porto kwam Sánchez tot dusver in veertien wedstrijden in actie.

Sánchez beschikt bij Ajax overigens over een contract tot de zomer van 2026. Sinds zijn komst naar Amsterdam kwam de Mexicaans international tot 26 duels, waarin hij drie keer wist te scoren.

De 26-jarige rechtsback maakte in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro de overstap van Club América naar Ajax, waar hij geen basisplaats wist te veroveren.

Bezig met laden …