voetbalzone

'Ajax is simpel een club van legendes en een geweldige speelstijl'

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2012, 07:00
Advertentie

Vincent Kompany heeft van zijn ploeggenoten bij het nationale elftal van België in de voorbije jaren zoveel over de speelstijl en trainingsmethodieken van Ajax gehoord, dat hij veel ontzag heeft gekregen voor de tegenstander van woensdag in de Champions League. "Ajax is simpel een club van legendes en een geweldige speelstijl", zegt de verdediger annex aanvoerder van Manchester City.

/

"Als ik alleen al naar het systeem kijk, waarmee spelers hier opgroeien, dan groeit mijn respect", citeert De Telegraaf. "De manier waarop deze club over voetbal denkt, is indrukwekkend. Wat hier gebeurt, is waar het in het voetbal eigenlijk om gaat. Opleiden, een prachtig spelsysteem en successen. In het verleden zijn hier zoveel grote dingen bereikt. Daar moet je respect voor hebben als speler."

Kompany vindt dat zijn ploeg ondanks het kapitaal op het veld geen recht heeft om zich verheven te voelen. "We hebben het misschien niet goed gedaan in het begin. Maar iedereen weet inmiddels ook dat dit elftal het karakter heeft om uit de meest onmogelijke posities terug te knokken."

Bezig met laden …