voetbalzone

Ajax komt in zoektocht naar versterkingen uit bij Sparta-doelman Nick Olij

Jonathan van Haaster30 jul 2023, 10:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:08
Advertentie

Ajax probeert Nick Olij naar de club te halen, zo meldt De Telegraaf. Trainer Maurice Steijn is een oude bekende van de doelman van Sparta Rotterdam, die drie miljoen euro zou moeten kosten. De mogelijke komst van Olij lijkt geen direct verband te hebben met eerste doelman Gerónimo Rulli. Wel mag reservegoalie Jay Gorter Ajax op huurbasis verlaten wanneer de transfer van Olij rond is.

Gorter lijkt het komende seizoen niet op veel speelminuten te hoeven rekenen van Steijn. De trainer zei eerder deze week al dat het hem beter lijkt dat Gorter niet een heel seizoen op de bank zou zitten. "Jay Gorter vind ik echt ook een fantastische keeper", zei Steijn eerder deze week. "Ik werk nu vier weken met hem. Zoveel kwaliteit heb ik nog niet vaak gezien bij een jonge doelman. We moeten kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen. Heeft hij er iets aan in de beker te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de Eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan? Als hij gaat, moeten we een nieuwe keeper zoeken”, vertelde Steijn.

Dat de Haagse trainer is uitgekomen bij Olij, mag bepaald geen verrassing heten. De Haarlemmer, die dus de back-up van Rulli zou moeten worden, gold afgelopen seizoen als een van de revelaties in de Eredivisie. Zo won Olij, die nog tot medio 2026 onder contract staat op Het Kasteel, als eerste Spartaan ooit de prijs voor Speler van de Maand in de Eredivisie. Daarnaast was hij pas de tweede doelman die de prijs ooit won. De mogelijke komst van Olij lijkt dus geen verband te houden met Rulli, die zaterdag opzichtig blunderde in de verloren oefenwedstrijd tegen FC Augsburg (3-1). Voor die wedstrijd liet Steijn al weten dat de Argentijn komend seizoen zijn eerste doelman is. "Ik heb een heel goed gesprek met Geronimo Rulli gehad. Daar is uitgekomen dat hij het naar zijn zin heeft, maar ook wel hoopt dat er snel versterkingen komen."

Ajax versterkte zich tot nu toe alleen op het middenveld met de komst van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. De Amsterdammers maken geen overtuigende indruk in de voorbereiding en Steijn heeft al te kennen gegeven dat zijn selectie dringende kwaliteitsimpulsen nodig heeft. Daarbij kijkt hij vooral naar het hart van de verdediging na het vertrek van Jurriën Timber en Calvin Bassey. Daarnaast wil de trainer een concurrent voor Brian Brobbey binnenhalen, terwijl er ook wordt gekeken naar extra versterking op het middenveld. Steijn werkt nauw samen met technisch directeur Sven Mislintat, die op financiële en sportieve restricties stuit op de transfermarkt. Dat heeft met name te maken met het mislopen van Champions League-voetbal en het weinig succesvolle, hoge uitgavenpatroon afgelopen zomer.

Bezig met laden …