Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt op achterstand tegen PEC Zwolle na heerlijke treffer van Fontana

Laatste update:

Ajax is vrijdagmiddag op een 0-1 achterstand gekomen tegen PEC Zwolle. Het was Anthony Fontana die met een geplaatste bal in de rechterbovenhoek de score opende namens de uitploeg. Francesco Farioli begon met onder anderen Diant Ramaj, Jorrel Hato, Jordan Henderson en Kenneth Taylor aan het oefenduel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Mooie goal, maar zijn veel positieve dingen te zien. Sowieso geen waarden hechten aan resultaten in de voorbereiding. Alleen aan de uitvoering. Bepaalde signalen laten echt goed zien wat Farioli wil en dat is erg positief. Zeker met deze incomplete selectie en spelers als Akpom en Hendo die wss in september niet meer in de hoofdstad te vinden zijn
Al zullen een aantal mensen hier overdreven waarde aan hechten en gaan doen of Ajax precies hetzelfde gaat zijn als vorig seizoen.

De hoge druk, intentiteit, bal tempo bij vlagen, kant wissels, back op back doordekken. Aantal zaken die ik graag bij Ajax zie iig. Dat de uitvoering nog verre van perfect zal zijn, is logisch

5 juli 2024 om 14:40

Precies. Volgens mij verloor Slot ook een keer met 7-0 van Kopenhagen in de voorbereiding. En Bosz en Ten Hag hadden ook altijd een dramatische voorbereiding bij Ajax, om vervolgens wel te presteren wanneer het echt moest.

5 juli 2024 om 15:23

Slot speelde met een soort tweede elftal, daar was Kopenhagen ook verbolgen over achteraf.
Maar het is maar een oefenwedstrijd, zegt helemaal niets.

5 juli 2024 om 15:37

Dat is dit elftal toch ook? Zonder aankopen en zonder alle internationals, daar reken ik berghuis ook onder.

5 juli 2024 om 15:56

vgm is dit bijna de hele basis

5 juli 2024 om 16:44

@rayvg, hoe kan dit de hele basis zijn als alle internationals (dus Bergwijn, Brobbey, Sutalo, Sosa, Kaplan en Rulli) en Berghuis allemaal nog ontbreken? Beoogde basis zou minstens 4 wijzigingen t.o.v. van de eerste helft zijn.

5 juli 2024 om 14:45

Knap staaltje damage control. Ik zit die pot te bekijken en het lijkt he le maal nergens op. Je moet er inderdaad niet te veel aan ophangen maar dit is wel dramatisch slecht hoor.

5 juli 2024 om 14:48

Heb je vorig seizoen gekeken? Er wordt vandaag voor het eerst in een jaar weer eens doorgedekt achterin. Dat alleen al is een verbetering. Dat jongens als Medic en Janse af en toe een ketser maken is te verwachten.

Dramatisch slecht is echt zwaar overdreven. Gewoon een oefenpot met een half b team dat net is begonnen met een nieuwe trainer.

5 juli 2024 om 14:50

Snel doorspelen, driehoekjes, hoge druk, snelle kant wissels, passing tussen de linies, backs die door mogen op de backs van de opponent, wat helpt bij het drukzetten, tegenstander lokken in de opbouw. Als dit geen zaken zijn die je opvallen zal ik een bril kopen. Het gaat om de grote lijnen, niet of deze in de detail goed worden uitgevoerd. En dan ook nog met veel jongens die geen of geen grote rol zullen spelen komend seizoen.

Maar positief zijn over Ajax is bij veel leden hier wel verboden. We zijn bijna failliet en van niveau Het Begon Op Klompen, dat is de enige waarheid. Prima dan.

5 juli 2024 om 15:27

Valt mee, genoeg kansen, alleen niemand maakt het af. De intentie wat de trainer wil is goed te zien, dat is juist erg positief!

5 juli 2024 om 15:29

Knap staaltje onzin vertellen. Er vielen genoeg dingen op, patronen die terugkwamen dus het leek zeker ergens op. Alleen de uitvoering niet goed genoeg maar dat is niet vreemd met veel wisselspelers, er moet zeker nog wat bij. Alleen het drukzetten al leek al beter dan bij de vorige trainers. Maar met een Van den Boomen gaat dat natuurlijk nooit optimaal lukken, die komt amper vooruit (maakte ook niet een beste indruk).

5 juli 2024 om 15:42

Ik wil niet te negatief zijn Downwards, maar is een kinderhand niet heel snel gevuld momenteel bij Ajax? Verdedigend lijkt het weer helemaal nergens op. Druk zetten is leuk, maar er komt amper iets uit?

5 juli 2024 om 15:51

Ik kan nog wel 600x zeggen dat het mij gaat om de grote lijnen, intenties, patronen die ik zie. Maar men wil dat niet lezen
Dat het verdedigend helemaal nergens op lijkt is onzin. Maar ik zie heel veel positieve dingen terug, die met weer trainings en wedstrijden minuten steeds beter zullen gaan, zeker als de selectie straks meer op orde is. We hebben voorin vandaag bijv. weinig stootkracht en spelen nu zelfs met een controlerende middenvelder als buitenspeler. Tsja.

En kinderhand is wellicht snel gevuld na de laatste jaren, ja. Maar ik zie sprints terug die ik 2 jaar niet gezien heb, ik zie een intentie tot hoog druk zetten, snelle combinaties, buitenspelers in de 1 vs 1 krijgen.

Nu spelen we met Gaaei en Wijndal op de backs, ook 2 jongens die we denk ik niet terug gaan zien in Amsterdam komend seizoen. Allemaal zaken die je mee moet nemen. Gewoon kijken naar spel intenties, en patronen dat zegt namelijk meer over het komende seizoen, want de staf blijft wel. We hebben ook nog eens heel veel gecreã«erd vandaag, in principe een wonder dat je niet scoort. En echt veel weggeven hebben we niet.

5 juli 2024 om 14:46

Ziet er inderdaad niet als de tussenstand doet vermoeden. Paar zaken vallen mij wel op. Vd Boomen kan de hoge intensiteit die Farioli van 'm vraagt niet aan. Dat was natuurlijk al een beetje te voorspellen. Het valt me wel tegen dat Henderson ook moeite lijkt te hebben met het tempo, maar misschien moet die nog even wat fitter worden. Verder valt Akpom me positief op (moet je alleen niet al te veel in het spel betrekken), Forbs blijft gewoon een speler die je in zijn kracht moet gebruiken en als je 'm wegsteekt kan hij levensgevaarlijk zijn maar in het meevoetballen blijft het lastig. Godts bevalt me wel, Taylor doet het ook naar behoren. Hato valt me verdedigend gezien op links toch wel flink tegen.

Voor een eerste pot met een half b team zijn er in elk geval al best wat goede dingen te zien. Die goal tegen kan gebeuren, was een prachtig schot.

5 juli 2024 om 14:52

Ja, eens over Branco en Hendo. ook wel 2 jongens waarvan ik verwacht dat ze gaan vertrekken.

5 juli 2024 om 15:46

Ik kan mij aardig vinden in je verhaal. Vind vooral het duo Henderson vd Boomen heel erg statisch en vraag mij af of zij in het systeem passen. Bij Hato krijg ik het gevoel dat hij uit wil stralen dat linksback niet zijn plek is.

5 juli 2024 om 16:06

@Superfarmers

De tegengoal begint bij Hato die zijn man volledig kwijt is en uit zijn rug weg laat lopen. Dit heeft hij ook als LCV veel te veel.

Voetballend vond ik Janssen de eerste helft echt wel meer dan redelijk. Was rustig.

5 juli 2024 om 14:57

Ik vind Akpom zó verschrikkelijk slecht. Begrijp echt niet dat mensen die willen houden.

5 juli 2024 om 15:01

Hoef je ook niet bang voor te zijn hehe.

5 juli 2024 om 15:09

Is ook geen basis materiaal maar ik vind zijn wisselwerking met Forbs dus helemaal niet slecht. Alleen wil je die niet allebei in de basis hebben (geen van beide eigenlijk).

Maar zo slecht is hij vandaag toch ook niet?

5 juli 2024 om 15:26

Uiteindelijk zijn ze beide ook net even te duur voor de bank en kunnen ze met verkoop nog wel mooie bedragen opleveren.

5 juli 2024 om 15:30

Akpom mist wel erg veel vandaag. Forbs en Godts laten goeie dingen zien moet ik zeggen. Hendo ook lekker aanwezig. Taylor ook nu weer elke keer te laat met omschakelen. Intentie van de nieuwe trainer is wel duidelijk, dat vind ik wel positief

Forbs & Akpom kunnen niet voetballen. Dat lijkt me een probleempje;-)))

5 juli 2024 om 14:55

Akpom doet gewoon zijn ding. Waar heb jij het over?

5 juli 2024 om 15:55

Over zijn voetballende kwaliteiten. Maar dat moet je wel zien. Niet zo moeilijk toch??

Gewoon een mooie goal toch?

Deze selectie is echt kwaliteit degradatiestrijd. Bizar hoe 2 slechte seizoenen op de transfermarkt 1 van europa's meest stabiele clubs heeft omgetoverd tot een jeugdelftal. Ik denk dat farioli een hele grote is/wordt maar zelfs hij lijkt met zo'n elftal niks te kunnen. Hoop op wat grote namen die direct een toeviging kunnen zijn. Denk aan veltman, klaassen, danjuma, goossens. Maar vrees dat ze onhaalbaar zijn

Wat ik heb gezien, was dit een prima 2e helft voor deze selectie. Zwolle heeft naar mijn mening geen kansen meer gecreerd. Rasmussen prima spelertje voor op Rechtsbuiten, iets minder snel als forbs maar technisch stukken beter.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren