Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek van Georges Mikautadze bij Ajax een feit: Amsterdammers bevestigen transfersom

Laatste update:

Ajax en FC Metz hebben overeenstemming bereikt over de definitieve transfer van Georges Mikautadze, zo maken de Amsterdammers in een persbericht bekend. De spits werd het afgelopen halfjaar al door de Franse club van Ajax gehuurd. Metz heeft een transfersom van 13 miljoen euro betaald om Mikautadze definitief in te lijven.

Mikautadze werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar de Johan Cruijff ArenA gehaald. De nummer 10 annex valse spits kon echter niet overtuigen, zowel onder Maurice Steijn als John van 't Schip. Hij kwam niet verder dan 345 speelminuten, verdeeld over 9 officiële duels en was bij geen enkel doelpunt betrokken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Afgelopen winter werd Mikautadze verhuurd aan Metz, de club die hem afgelopen zomer voor zestien miljoen euro verkocht aan de Amsterdammers. Het was de vraag of Metz de optie tot koop überhaupt zou kunnen lichten, maar dat blijkt nu dus wel het geval.

Mikautadze maakte na zijn rentree bij Metz grote indruk. In twintig competitiewedstrijden vond hij liefst dertien maal het net namens de degradant van de Ligue 1. De Georgisch international beschikte bij Ajax nog over een contract tot medio 2028.

De aanvaller heeft met zijn prestaties de nodige interesse gewekt. Zo linken buitenlandse media Mikautadze aan AS Monaco, waar hij de vertrokken Wissam Ben Yedder kan opvolgen, en Sevilla.

Door zijn goede prestaties op het EK - Mikautadze was in de groepsfase twee keer trefzeker - lijkt het zeker dat Metz hem deze zomer met een flinke winst zal doorverkopen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Weet iemand of er wel/niet een doorverkooppercentage bij zit?

1 juli 2024 om 11:45
0

Ja die zit erop. Ajax vangt nog geld bij doorverkoop dus verlies zal beperkt zijn tot enkele miljoenen.

1 juli 2024 om 11:51
0

Er zal zelfs helemaal geen verlies zijn. Mikautadze stond na 1 seizoen bij Ajax voor 12.8 miljoen op de balans (1 jaar afschrijving a 16/5 = 3.2 miljoen euro). Met inkomende transfersom van 13 miljoen plus enkele tonnen aan doorverkooppercentage naar alle waarschijnlijkheid zo goed als break even als je ook nog wat makelaarskosten etc. aan de andere kant meeneemt. Zal zeker geen enkele miljoenen verlies zijn in ieder geval. Nog altijd geen topdeal ofzo natuurlijk maar als je de uitzichtloze situatie van afgelopen winterstop in ogenschouw neemt kom je er nog best aardig vanaf zonder verlies. Als je hem niet had verhuurd aan Metz was je voor een miljoen of 8 de boot in gegaan waarschijnlijk.

1 juli 2024 om 11:52
0

Waar lees je dat dan? Ik heb echt nog geen enkele bron gezien waarbij dit wordt bevestigd.

1 juli 2024 om 11:54
0

boekhoudkundig geen verlies, maar je maakt natuurlijk wel een cash verlies. normaal gesproken hoop je een speler ook met cash winst te verkopen. Als met al erg zonde dat het zo gelopen is.

1 juli 2024 om 11:58
0

@sanderr

Uitbetaald salaris en tekengeld ben je helaas kwijt.

1 juli 2024 om 12:00
0

@feliix: Onder meer de Telegraaf en VI hebben gemeld dat er een doorverkooppercentage was opgenomen ten tijde van de verhuur met optie tot koop afgelopen winter. De hoogte van dit percentage is niet bekend, maar is ook niet zo heel schokkend want of het nou 10 of 25 procent is zou dat neerkomen op resp. 7 ton of 1.75 miljoen als Mikautadze inderdaad voor 20 miljoen naar Monaco vertrekt.

1 juli 2024 om 12:08
0

@speedy: of hij uberhaupt tekengeld heeft ontvangen weet ik niet, dat lijkt me niet heel waarschijnlijk als je contract elders wordt afgekocht en je een 5-jarig contract ondertekent - dat is meer bij transfervrije spelers (of hele grote namen). Salaris van 1 jaar (of een half jaar, onbekend of Metz zijn salaris heeft overgenomen) ben je inderdaad kwijt maar dat neem je logischerwijs niet mee als je spreek van winst/verlies op een speler. Dat doe je bij andere spelers ook niet.

1 juli 2024 om 12:43
0

Dit soort indianenverhalen vind ik altijd zo mooi. Je koopt iemand voor 15 miljoen, verkoopt hem voor 13 en het verlies is maar 2 miljoen. Nee dat is het totaal niet. Je koopt hem voor 15 miljoen Netto. Je verkoopt hem voor 13 miljoen Bruto. Daar gaat nog belastingscenten vanaf, daar gaat nog geld naar een vorige club vanaf, daar gaat nog geld vanaf richting makelaar en noem het maar op.

Daarnaast heeft die jongen ook niet gratis gevoetbald.je hebt gewoon kei hard verlies geleden op deze jongen en er ook gewoon 0 aan gehad.

1 juli 2024 om 12:47
0

Je verkoopt hem niet voor 13 miljoen euro, je verkoopt hem voor 13 miljoen euro plus transferpercentage.

Pas als dat deel bekend is, kan je de rekensom maken.

1 juli 2024 om 13:03
0

@Sergio,

Belastingen draag je af over de winst. Verlies kan je weer verrekenen over andere winsten. Al met al zal Ajax er niet veel op verliezen, behalve tekengeld (vangt elke speler,een transfervrij zal dat een stuk hoger zijn), salaris en makelaarskosten. Maar deze drukken ook de winst.

Simpel geredeneerd, transfer 16 miljoen + bijkomende kosten -/- 13 miljoen (minus bijkomende kosten). Stel 5 miljoen. Doorverkoop zal over 5 miljoen gaan of zo (stel 10%) is 5 ton. Heb je 4,5 verlies die je weer aftrekt mocht je winst maken bij andere transfers (9 boekjaren de tijd voor).

1 juli 2024 om 13:04
0

Je betaalt helemaal geen belasting over een individuele transfer. Ajax NV betaalt vennootsschapsbelasting over de winst aan het einde van het boekjaar. Een transfer van speler die X een bepaalde winst of verlies oplevert draagt weliswaar indirect bij aan dat resultaat maar het is niet zo dat je 13 miljoen aan transfersom ontvagt en dat je daar dan direct belasting over moet betalen. Sterker nog, hoe meer belasting je betaalt hoe beter je het eigenlijk gedaan hebt: dat betekent immers dan je meer winst hebt genoteerd in dat bepaalde boekjaar. Deze transfer van Mikautadze zal logischerwijs nauwelijk bijdragen aan hogere belastingkosten gezien het min of meer break-even op de balans staat. Met enkele tonnen opleidingsvergoeding en evt. zaakwaarnemerskosten maar ook het te ontvangen doorverkooppercentage meegerekend zal deze transfer nog altijd geen kei hard verlies geleden worden hoor. Dat je er (op sportief vlak) eigenlijk 0 aan gehad hebt ben ik dan weer wel met je eens.

1 juli 2024 om 13:15
0

Dan reken je het wel erg ver door. Mikautadze heeft onderaan de streep 16 miljoen euro + salaris gekost. Als je er dan 13 miljoen euro voor vangt, verlies je dat verschil + de belasting die gepaard gaat met die 13 miljoen euro. Boekhoudkundig lijdt je misschien geen verlies, maar over het grote geheel gezien natuurlijk wel.

1 juli 2024 om 13:18
0

Je bent keihard aan het liegen en cijfers aan het bedenken. Dit is hilarisch, het feit dat mensen dit geloven zegt ook nog eens wat.

1 juli 2024 om 13:20
0

Bij die dertien miljoen euro moet je nog wel de opbrengst van het doorverkooppercentage tellen. Mocht er dan toch nog een verlies overblijven, dan mag je die van de winst aftrekken om dat nog meer te beperken.

Uiteraard is er salaris betaald, dat ben je kwijt. Maar het valt allemaal reuze mee, zeker als we kijken naar de indianen verhalen tien maanden geleden dat Ajax meer dan 100 miljoen euro verspilt had.

1 juli 2024 om 13:45
0

Je vergeet nog iets Sanderr..... je hebt ook het afgelopen half jaar een huursom gehad en zijn salaris niet hoeven te betalen (althans betaalde Ajax 1/3e van zijn salaris door dus flink minder dan wanneer hij in Amsterdam was gebleven. Deze gaat weg en je speelt break even... dus wel netjes zoveel kon hij er niet van. EK lijkt het nog wat in een slecht counterploegje maar zo goed was hij daar ook niet. Ja je had hem met winst kunnen verkopen maar ben al lang blijf dat het zonder verlies is. Nu de volgende .....

1 juli 2024 om 15:03
0

Goed verhaal Sanderr. Laten we dit dan maar als succesje beschouwen

1 juli 2024 om 13:51
0

200K huursom heeft Ajax ook nog ontvangen en ze hoefden maar 1/3e van zijn half jaar Metz salaris te betalen scheelde ook nog 700K dus bij elkaar rond 1 Mio + 13 Mio = 14 mio. Gekocht voor 16 mio bijna break even dat valt nog wel mee. Nu de volgende verkopen begin maar eens met Gaei en Forbs. Zeker Forbs (home Grown) kan in Engeland nog wel wat opleveren lijkt me. als minteh die niet homegrown is al 40 mio oplevert voor Newcastle... en Minteh moets je voor de wedstrijd nog zijn schoenveters van knopen en aangeven naar welke kleur de bal gespeeld moet worden. Dat moet je bij Forbs ook en die levert geen 40 op maar break even zou kunnen. Gaei gaat met verlies weg maar elke euro is meegenomen denk dat hij een tweelingbroer moet hebben die wel op voetbal zit en wij hebben de waterpoloer gekregen of zo.

Slimme deal van Metz, dom van Ajax zoals wel meer in de afgelopen periode.

1 juli 2024 om 11:42
0

Toen men in de winter de deal sloot leek het een goede deal, nu een halfjaar verder is het idd verre van een goede deal voor Ajax.

1 juli 2024 om 11:48
0

Niet waar. Het leek toen ook geen goede deal. Een speler wegdoen voor 13 miljoen euro, die je een half jaar geleden nog voor 16 miljoen had gekocht, kan nooit gezien worden als een goede deal.

1 juli 2024 om 11:58
0

Het was toch vooral de eerste deal waar het mis ging.
Een 3e spits voor 16 miljoen gaat voor Nederlandse begrippen nergens over. De deal in de winterstop was vooral damage control. Een speler die op de bank zit wordt alleen maar minder waard. In de regel is het toch zo dat hoe eerder je miskopen weer door kan verkopen hoe meer je er nog voor terug krijgt.
Dat Mikautadze het daarna in Frankrijk prima deed en een mooie transfer gaat maken is vooral leuk voor hem. Maar die stap had hij nooit gezet vanaf de bank bij Ajax.

1 juli 2024 om 11:42
0

Deze verhuur was met koopoptie.

1 juli 2024 om 11:44
0

Achteraf gezien misschien niet handig, maar op dat moment zelf was het gewoon een prima deal.

Kon alleen naar Metz omdat hij maar voor 2 clubs mocht spelen, en na die wedstrijden die hij speelde in Ajax 1 was hij wellicht de slechtste speler die ik ooit in een Ajax shirt had gezien.

Nu heb je je aankoop bedrag terug, met een door verkoop % van 10-15%.

Fijne is dat je nu snel kunt schakelen omdat deze transfer door de clausule al vroeg beklonken is.

1 juli 2024 om 14:55
0

Burwati 10/15? Bron?

1 juli 2024 om 12:57
0

Makkelijk praten achteraf, als hij geen pepernoot had geraakt had iedereen gezegd dat 13m ook veel te veel was geweest

Het ligt toch in de lijn der verwachtingen dat Metz hier nog een leuke winst op gaat maken. Heeft in het laatste halfjaar en dit EK (wel 2 penalties) wel laten zien dat hij doelpunten kan maken. En doelpunten betekend over het algemeen dat je geld waard bent.

1 juli 2024 om 11:48
0

Er schijnt al een deal met Monaco voor 20 mio te liggen.

1 juli 2024 om 12:30
0

Dan is iedereen blij toch? Mikautadze naar Monaco, Metz pakt wat geld, Ajax nagenoeg geen verlies (wat iedereen wel dacht).

1 juli 2024 om 12:54
0

Als ajax kun je toch nauwelijks blij zijn. Je verkoopt hem zonder of met een minimaal verlies, maar als de volgende eigenaar direct weer een leuke winst maakt (binnen enkele maanden) dan is dat weinig reden tot blijdschap.

1 juli 2024 om 12:55
0

Dan heb je Ajax afgelopen jaar niet gevolgd. Tien maanden geleden was de conclusie onder de niet-Ajacieden dat er minimaal 100 miljoen euro door de plomp was gespoeld.

Nu blijkt dat allemaal reuze mee te vallen, spelers worden verkocht en tientallen miljoenen euro's stromen weer binnen.

Moeten we dan vast blijven zitten in het verleden en blijven huilen om aankopen die niet renderen?

Nee Ajax gaat gewoon door. Spelers worden verkocht, versterkingen aangetrokken en straks staat er weer een elftal dat kan strijden om een CL plek.

1 juli 2024 om 13:17
0

Er is ook gewoon erg veel geld door de plee gespoeld. Dat die spelers nog wel restwaarde hebben en dat sommigen best goed kunnen voetballen, doet niets af aan het feit dat Ajax er sportief gezien werkelijk niets aan heeft gehad. Het heeft je CL-voetbal gekost. Met de transfers gaat Ajax hooguit dat verschil compenseren, al zullen ze dat geld ook direct weer uit moeten geven. Er is namelijk nogal wat werk te verzetten op de transfermarkt, wil je komend seizoen weer als vanouds zijn.

1 juli 2024 om 13:22
0

Het heeft ons geen CL voetbal gekost. PSV was sowieso veel te sterk afgelopen jaar en Feyenoord eerlijk gezegd ook. De derde plek was wellicht bij een beter beleid haalbaar geweest maar of je de voorrondes CL doorkomt is altijd maar de vraag.

Vergis je niet, Ajax is in twee jaar haar complete succes elftal kwijt geraakt inclusief reserves. Er moest altijd al gebouwd gaan worden aan een compleet nieuw team en dat heeft tijd nodig.

1 juli 2024 om 12:38
0

En terecht dat Metz hier winst op pakt. Zonder hen was de deal naar Monaco van 20mil (bijna rond) er uberhaupt nooit geweest. Daarnaast was hij zeer waarschijnlijk bij Metz gebleven als ze niet gedegradeerd waren.

Wat een mismanagement! Een spelers die overal zijn goals maakt, topscoorder is van de voorronde EK geen echte kans geven en met verlies verkopen terwijl hij op dit moment een stuk meer waard is....

1 juli 2024 om 11:43
0

Was met koopoptie verhuurd. Kon Ajax niks meer aan doen nu. En als Ajax hem niet verhuurd had aan Metz, was ie na het laatste half jaar maar 5 miljoen waard max (toen was t totaal niet zeker dat Georgië naar EK ging hè).

1 juli 2024 om 11:44
0

Wat een mismanagement, als die jongen niet had gepresteerd was het heel anders gelopen, het is gewoon beter voor beide partijen dat het nu zo loopt.
Tuurlijk had ajax er meer uit kunnen halen ,maar niemand had een half jaar geleden verwacht dat dit aan de orde zou zijn.

1 juli 2024 om 11:45
0

Tja we zijn het allemaal wel eens dat Steijn er niet veel van gebakken heeft en zijn aanstelling de grootste blunder van de TD was.

1 juli 2024 om 13:20
0

@speedyafc - Deels eens, maar men weet het ook wel te overdrijven. Alsof al die aankopen nu ineens pareltjes zijn... Mikautadze is een aardige speler hoor, maar laten we niet doen alsof die jongen alles aan gort schiet. Hij prikt er twee penalties in bij Georgie en deed het goed bij Metz waar je als spits nog aardig wat ruimte krijgt.

Mikautadze past gewoon niet bij Ajax. Je had 'm vast kunnen laten renderen, maar dan moet je veel te veel aanpassen en zelfs dan gaan ploegen tegen Ajax de poorten niet opengooien.

1 juli 2024 om 13:25
0

Afgelopen jaar gooide ploegen wel degelijk de poort open tegen Ajax, ze wilde winnen, Ajax onder druk zetten.

Zelfs in de Arena troffen we ineens meerdere teams die wilde aanvallen in plaats van de bus parkeren zoals ze normaliter doen.

De aankopen zijn zeker geen pareltjes, maar ze zijn ook niet zo slecht zoals iedereen ons tien maanden geleden wilde doen geloven. Dus komt er bij verkoop ook weer een hoop geld terug naar Amsterdam en valt het verlies uiteindelijk wel mee.

1 juli 2024 om 11:49
0

@kevinfoppe ik vind het kortzichtig. Vorig jaar goed gepresteerd op het tweede niveau en nu een half jaar prima bij een degradatie kandidaat en een Georgie wat op de counter speelt. Van de drie goals, twee penalty’s. In mijn ogen wil dit niet zeggen dat Ajax een fout maakt, hij past waarschijnlijk beter bij een ploeg die op de counter speelt, met meer ruimte voor hem.

1 juli 2024 om 13:30
0

@fcvoetbal23, ik denk ook dat hij goed rendeert in een counter ploeg, maar dan had je hem toch nooit en te nimmer moeten kopen? Als wij dit kunnen zien op basis van een paar wedstrijden dan had dat toch ook in de scoutingsrapporten moeten staan. Er is hoe dan ook een hele hoop misgegaan met deze speler

1 juli 2024 om 16:06
0

Achteraf pakt het niet heel voordelig uit voor Ajax.
Maar de vraag is wel hoe de situatie er voor had gestaan wanneer Ajax deze jongen nog een half jaar op de bank had laten zitten. Dat zullen we nooit met zekerheid weten. Zelf denk ik niet dat hij in dat geval meer op had geleverd dan nu het geval is, in de regel worden spelers immers niet meer waard als ze alleen maar op de bank zitten.
Brobbey had een prima 2e seizoenshelft, dus hij was sowieso niet veel meer gaan spelen. Dan had Mikautadze het in het beste geval in de wedstrijden tegen Zwolle en GAE mogen laten zien toen die eerste geblesseerd was.
Ik kan me niet voorstellen dat hij voor 20 miljoen was vertrokken bij Ajax wanneer hij daar alleen maar op de bank had gezeten, dat is wel het scenario dat geschetst wordt

De fout zat voor mij in de eerste deal. Ajax had na de komst van Akpom 2 spitsen. Of het nu Akpom, Borbbey of Mikautadze was, er was er altijd een geweest die niet of nauwelijks aan spelen toe was gekomen. Een derde spits van 16 miljoen, is voor Ajax/eredivisie begrippen waanzin. De deal in de winterstop was vanuit een damage control perspectief prima.

Heel slecht gehandeld maar goed en door!

Misschien wel de enige goede aankoop van Mislinstat. Hier had Ajax miljoenen winst op kunnen pakken. Die jongen kan voetballen. Dat laat hij zowel bij zijn club als land zien. Zeer slecht gehandeld door Ajax.

1 juli 2024 om 11:47
0

Ramaj is ook een prima aankoop. Akpom heeft het afgelopen jaar prima gedaan. Er is wel meer goed gegaan.

Verder nog een hoop jonge gasten waarvan we niet weten hoe die zich in een normaal seizoen ontwikkelen. Dat kan nog altijd wat worden.

Ajax heeft niet slecht gehandeld. De trainer heeft gefaald. Maurice Steijn dus. En degene die de trainer aangesteld heeft, Mislinstat.

1 juli 2024 om 12:47
0

Akpom heeft het prima gedaan? Iemand die 14 miljoen heeft gekost en dit laat zien noem jij prima?
Over Ramaj ben ik het met je eens. Die heeft laten zien een goede aankoop te zijn voor het bedrag.

1 juli 2024 om 12:51
0

15 goals en 3 assists is een prima prestatie als reserve spits.

Elke keer dat gezeur over geld in relatie tot prestatie. Engelse spelers zijn duurder maar je krijgt er bij verkoop ook meer voor terug.

1 juli 2024 om 13:23
0

Tja, sportief gezien, maar er is voor die drie spelers wel even zo'n 35 miljoen euro betaald. Ook nogal een ander perspectief dan.

En voor zover een club slecht kan handelen, heeft Ajax natuurlijk slecht gehandeld. Een TD aanstellen die eigenlijk geen TD is en vervolgens valt alles in het water bij de beslissingen van Mislintat. Anders kun je clubs nooit aansprakelijk stellen.

1 juli 2024 om 13:27
0

Bij Ajax is de gehele leiding, op de financieel en commercieel directeur na, eruit gegooid. Dat is niet voor niets gebeurd, dat moge duidelijk zijn. In de hele linie werd er gefaald.

maar nu zijn er nieuwe mensen zijn aangesteld. Aankopen van verleden jaar worden weer verkocht en er wordt gericht naar versterkingen gezocht. Kortom, we gaan weer voorwaarts.

1 juli 2024 om 14:59
0

Goede aankoop? Een redelijk goede counterspits aantrekken voor Ajax die normaal gesproken 80% van de tijd de bal heeft.. Zeer slechte aankoop dit ook voor Ajax

1 juli 2024 om 11:53
0

Ramaj zie ik het ook nog wel in zitten. Sutalo was op het EK helaas ook echt zwak.. Mansverk en Tahirovic wil ik nog wel zien voor 6 en 7 miljoen of daar onder de nieuwe trainer nog iets van muziek in zit (ook al is dat naief).
Forbs, Avila, Akpom, Sosa, Gaei en Medic is wel echt 55m weggegooid. Plus nog 20 van Sutalo.. met een beetje geluk krijg je hier nog 40m voor terug maar ook niet extreem veel meer denk ik.

1 juli 2024 om 12:00
0

40? Je krijgt daar zonder problemen 70 miljoen voor joh. Akpom 20, Forbs 10, Sutalo 20, Sosa 10 en dan losse bagger krijg je ook wel een som van in totaal 10 miljoen voor. Ajax vangt altijd prima bedragen, zelfs voor gasten als Marin en Daramy.

1 juli 2024 om 12:03
0

je bent veel te kort door de bocht. Forbs is nog heel jong, die kan nog makkelijk groeien. Als je ziet dat voor Menteh nu voor 39 miljoen euro verkocht is, is het maar afwachten hoe het verder met Forbs loopt.

Akpom is gewoon prima, doet het uitstekend en kan je zonder verlies of zelfs met winst verkopen.

Sutalo is maar afwachten, als die net zo gaat spelen als bi zijn vorige club, dan komt dat helemaal goed.

Al met al zal het reuze meevallen. Al die praatjes over teintallen miljoenen euro's verlies, nergens op gebaseerd.

1 juli 2024 om 12:08
0

Sosa ga je geen verlies op maken, die heeft een goede reputatie in Duitsland en kun je daar voor 8 miljoen wel weer kwijt. Gaaei zit een goede kop op en heeft zich herpakt, ik verwacht dat hij onder Farioli wel weer een kans gaat krijgen. Voor 4.5 miljoen gekocht, dat ga je er wel voor terugkrijgen. Zelfde geldt voor Forbs, scoorde aan de lopende band in de PL2 en is een van de weinige spelers met diepgang. Met een beetje geluk bloeit die op en vang je er wel weer 14 miljoen voor van een PL club. Akpom denk ik dat je zelfs winst op gaat maken, heeft het prima gedaan en is interessant voor Engelse clubs. Medic is voor 2 miljoen een prima back up en kun je ook wel weer kwijt ergens voor dat bedrag. Sutalo ga je wel iets verlies op maken maar wellicht kun je dat toch beperkt houden. 10-15 miljoen ga je er wel voor krijgen. Enige die je kunt afschrijven is Avila.

1 juli 2024 om 12:50
0

@brasileiro,

Forbs nu verkopen zou net zo dom zijn als de verkoop van onze Portugese dribbelaar. Veel te vroeg. Dat kereltje kan echt wel voetballen, het is alleen zeer ongepolijst. Hij wil alles tegelijkertijd doen, waardoor eigenlijk niets lukt. Maar hij heeft gewoon wel overzicht en scoort vrij makkelijk als hij eenmaal in scoringspositie komt. Ga eens aan de gang met zo'n ventje. dagelijks in investeren. Het ergste wat kan gebeuren is dat hij zijn minpunten niet ontwikkeld en niet goed genoeg blijft voor Ajax, maar valt het kwartje wel dan heb je een vleugelspeler met een enorme portie snelheid, overzicht en scorend vermogen.
Zelfde met Godts dat is een onvervalste dribbelaar en de concurrent van Forbs. Heel ander type met een enorm potentieel, maar ook daar moet je mee aan de slag.
Gaaei zou ik ook gewoon mee aan de slag gaan. Die beste jongen is net een paar jaar verdediger, dat is te zien. Wat echter ook te zien is, is zijn mentaliteit. Die jongen heeft doorzettingsvermogen waar de meeste talenten nog wel iets van kunnen leren. Laat die jongen eens seizoen aan de slag gaan met Bogarde. Aan de hand van zijn ontwikkeling binnen dat traject kun je hem nog altijd van de hand doen.
Akpom gaat geen verlies opleveren, is gewoon te duur voor een breekijzer en moet daarom weg.
Avilla,sosa en Medic wordt een moeilijk verhaar. Hopelijk Break even voor medic en Sosa. Avila trapt werkelijk waar niemand in. Die moet je via verhuur weer in de picture zetten en hopen dat het geen Magallan 2.0 wordt.

1 juli 2024 om 13:21
0

He he, eindelijk een verstandig en genuanceerd geluid op deze site

Zonde in de vorm dat je makkelijk meer voor hem had kunnen krijgen maar wel gewoon beter voor beide partijen. Uiteraard is dat ook makkelijk praten achteraf.Mikataudze wilde niet meer terug, dus alleen maar beter dat hij niet terug is gekomenWens hem veel succes aankomend seizoen!

Tsja, zonde of niet? Hij past niet in het spelletje dat Ajax wil spelen. Zoals gebleken (eigenlijk vooraf al), is het een speler voor een 2 spitsensysteem. Rondom een spits te spelen. Zoals je ook op het EK zag...

Dat hij uberhaupt gekocht is, is mij een raadsel...
Absoluut geen buitenspeler en ook geen eenzame spits....

Uiteindelijk prima. 13 miljoen vangen, huurperiode nog wat gevangen (neem ik aan) + een doorverkooppercentage. Die gaat waarschijnlijk nog naar AS Monaco wat ik begreep. Dus dan levert Ajax er amper iets op in. Prima gehandeld.

In de tekst zie ik nergens een doorverkooppercentage maar volgens de Ajacieden zit deze er wel. Waar staat dit dan? Voor Metz is het toch geen deal om doorverkooppercentage op te nemen?

1 juli 2024 om 13:21
0

Op Google is gewoon te vinden dat die erbij zit, alleen word er niet gezegd hoe het het is

Prima, telt op deze manier ook mee in het nieuwe boekjaar. Eindelijk van hem af, waardeloze vent

1 juli 2024 om 11:59
0

Heb je hem wel zien voetballen bij Georgië? Die jongen wordt na het EK verkocht aan een grote club. Helaas niet door Ajax maar door Metz. Ook al zou Ajax het niet in hem zien zitten, ze laten miljoenen liggen. Amateuristisch beleid in Amsterdam. Nog steeds.

1 juli 2024 om 12:08
0

Onzin, als een trainer het niet ziet zitten in een speler, dan heb je een probleem. De speler speelt niet. Zou de speler 12 maanden op de bank of zelfs tribune zitten, dan maakt de speler ook geen klapper naar Monaco. Speelt hij wellicht geeneens een Ek.

Volgens mij is hij al verkocht aan Monaco voor 20 miljoen euro.

1 juli 2024 om 12:38
0

Laat Master maar praten. Die heeft een hekel aan Ajax maar staat wel in elk ajax topic te blèren. Ik ben er blij mee, van mij mag Ajax iedere Mislintat aankoop wegdoen deze transfwindow mits er een degelijk bod komt. Achter die hele periode moet je zo snel mogelijk een punt zetten. Dus ook alle spelers die hij heeft binnen gehaald.

1 juli 2024 om 18:47
0

@Tijger-wit. Dus als je kritiek op het beleid van Ajax hebt, heb je een hekel aan Ajax. Doe je Ajax bril eens af. Ajax laat miljoenen liggen en jij praat het goed.

Nooit een goede deal geweest maar omdat Mislintat z'n stempel er niet onder staat zal je er nauwelijks kritiek over horen van Ajacieden. Minimaal 10-15M winst door de plee gespoeld omdat je een wanhopige degradant een koopoptie meegeeft.

Paste gewoon niet bij Ajax... met doorverkoop percentage lijd je in iedergeval geen verlies op deze jonge....

1 juli 2024 om 13:12
0

Klopt, is geen Ajax spits he!

Beetje raar ook waarom Ajax gelijk die 13 miljoen koopoptie erbij heeft gedaan terwijl je weet dat er nog een EK voor de stond. Ook was het altijd al een talentvolle speler geweest dus het verbaasde mij niks dat die het wel prima deed bij Metz. En ook tijdens het EK zich dus in de kijker gespeeld. Nu gaat die naar Monaco die een prima prijs voor hem gaat betalen. Tja Metz natuurlijk de grote winnaar.

1 juli 2024 om 12:04
0

Dat was niet raar. Hij had al meer dan een half jaar niet meer gespeeld. Zou hij bij Ajax gebleven zijn, dan had ie zelfs een jaar niet gespeeld. Voor hetzelfde geld was hij dan niet meegegaan naar het Ek.

Ajax is ook een winnaar, iedereen vond het weggegooid geld, de transfersom zou nimmer terugverdiend worden. En nu komt het geld gewoon terug.

1 juli 2024 om 13:10
0

Die verhuurperiode vond ik niet raar maar wel die optie tot koop wel. Omdat hij sowieso wel meeging naar het EK. 13 miljoen euro na een half jaar vind ik wel erg karig. Ook omdat je dan gelijk al accepteert dat je verlies draait. Hetzelfde eigenlijk met die koopopties van Conceicao. Je had ze moeten verhuren zonder optie tot koop en dan gewoon afwachten en dan onderhandelen.

1 juli 2024 om 13:30
0

Metz wilde die optie erin hebben en anders niet huren. Er waren geen andere gegadigden dus was de keuze, hem met optie verhuren of gewoon vasthouden.

Na 12 maanden niet te hebben gevoetbald kon je niet veel van hem verwachten op het EK. Bij Metz heeft hij zich weer in vorm gespeeld.

1 juli 2024 om 13:33
0

Ik vermoed dat je deze spelers anders niet had kunnen verhuren. De hurende club stelt natuurlijk ook zijn eisen. Blijkbaar zag Ajax geen heil meer in deze spelers.

Qua deal dus niet raar, het feit dat Ajax geen heil zag in Mikau en Conceicao: daar kun je wel wat van vinden.

Gewoon een goede deal. Scoort nu 2 penalties op het EK, en 1 veldgoal. Wil niet zeggen dat hij dan ineens 10 miljoen meer waard is. Hij paste niet bij Ajax, dus nu zijn we mooi van zijn loon af.

Tja, als hij z’n kniebanden had afgescheurd afgelopen maanden had iedereen gezegd dat t ontzettend stom was. Zo is er altijd wat.
Beter naar scouting en passanten kijken die deze situatie veroorzaakt hebben

Nou ja valt nog mee qua verlies. Dit is nog te overzien. Heeft alleen weer onnodig een jeugspeler langer moeten wachten. Tja.. jammer weer.

Er zijn best wat goede spelers verpest dankzij het mismanagement van die Maurice Steijn. Mikautadze is daar eentje van.

1 juli 2024 om 13:31
0

Tja, kan je wel Steijn de schuld geven, maar Schip gooide daar nog een flinke schep bovenop/

1 juli 2024 om 14:15
0

"tja, kan je wel Steijn de schuld geven"

Dat is het grotendeels ook, vandaar.

1 juli 2024 om 16:17
0

Tja vanaf eind september tot einde december heb ik hem onder Schip eigenlijk erg weinig zien spelen. Onder Steijn was hij er niet heel veel langer dan een maand.
Schip hield er nog al aparte ideeã«n op na met spelers. Zie bijvoorbeeld Martha en Banel..
Schip speelde liever met te slappe jeugd spelers dan met de aankopen van Mislintat. Dat gold in zekere maten misschien ook wel voor Steijn.

1 juli 2024 om 16:30
0

Ik weet niet of het allen aan Steijn - de trainers heeft gelegen. Er is toch een hele rits spelers die bij Ajax mislukten actief op het EK, ook jongens die het na Ajax prima hebben gedaan, ook jongens die door Bosz of Ten Hag zijn afgeserveerd omdat ze in hun ogen niet goed genoeg waren cq in het spel van Ajax pasten.

Wober en Grillitsch zetten Oranje in een rondo. Marin heeft er als middenvelder ook al 2 in liggen. Conceicao scoorde als invaller en mocht, zij het met de 2e keus, mee doen in de laatste wedstrijd. Lobotka haalde zelfs nooit het eerste maar we mogen toch best stellen dat het een fout is geweest om die niet langer - definitief te houden. Zelfs over Dolberg kun je twisten, vertrok immers niet direct via de voordeur. Cerney heeft mee gedaan bij Tsjechie, mocht toch ook weg omdat hij, misschien mede door blessures, het niveau niet had. Gudelj is eigenlijk ook toch ook mislukt bij Ajax, speelde wel met Servie op het EK. Kristensen mocht na een jaar vertrekken, zat dit toernooi alleen op de bank, maar heeft na zijn vertrek bij Ajax genoeg minuten gemaakt is is vaak genoeg wel basis speler bij Denemarken.

Heb het al eerder gezegd, goeie voetballer maar past gewoon niet in de manier zoals Ajax wil spelen, op 10 mist hij gewoon het overzicht zet je hem op 9 neer dan is hij niet balvast genoeg, bovendien heeft hij ruimte nodig vandaar dat hij bij metz en Georgië veel meer op zen plek is, gewoon slecht geschout van mislintat

Doelpunten uit penalties. Kon geen potten breken in uitbraken tegen Spanje! Maar wel een enorme drive kunnen constateren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren