voetbalzone

‘Ajax laat net als Bayern, Barça en City oog vallen op talent van Grêmio’

Robin Bruggeman23 apr 2018, 12:18
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2018, 12:18
Advertentie

Ajax heeft met onder meer Lasse Schöne, Carel Eiting, Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui een aantal spelers in de selectie die op de positie van controlerende middenvelder uit de voeten kunnen en Erik ten Hag krijgt mogelijk volgend seizoen nog iemand voor die positie tot zijn beschikking. ESPN weet namelijk te melden dat Victor Bobsin bij de nummer twee van de Eredivisie op het lijstje staat.

Bobsin staat nog tot 2019 onder contract bij zijn huidige werkgever Grêmio en maakt vooralsnog vooral zijn minuten in het beloftenelftal van de club uit Porto Alegre. De achttienjarige controleur begon in de jeugdopleiding oorspronkelijk als verdediger, maar schoof in de loop der jaren een linie naar voren en wordt op die positie tot een van de grootste Braziliaanse talenten van het moment gerekend.

De middenvelder stond in oktober van het afgelopen jaar tijdens het WK Onder-17 in India bij alle zeven wedstrijden die Brazilië op dat toernooi afwerkte in de basis en speelde zich daardoor ook in de kijker bij een aantal Europese clubs. Volgens ESPN is Ajax bepaald niet de enige met interesse in Bobsin en dingen enkele van de grootste clubs van dit moment naar zijn hand.

De Duitse afdeling van de Amerikaanse sportzender schrijft dat Borussia Dortmund een van de andere gegadigden is, terwijl ook Bayern München, Manchester City en Atlético Madrid strijden om de handtekening van het talent. Daarnaast heeft Barcelona naar verluidt zijn interesse in Bobsin bij Grêmio kenbaar gemaakt toen het in januari een akkoord bereikte over de transfer van Arthur Melo.

Bezig met laden …