voetbalzone

Ajax laat Tom de Graaff na negen jaar gaan: doelman tekent elders in Eredivisie

Wessel Antes19 jun 2024, 13:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:10
Advertentie

Tom de Graaff maakt de overstap van Ajax naar FC Utrecht, zo meldt Voetbal International woensdag. De negentienjarige doelman had nog een doorlopend contract tot medio 2026, maar krijgt de kans om zijn carrière elders in de Eredivisie te vervolgen. De Graaff speelde sinds 2015 bij Ajax.

Zodoende vertrekt De Graaff uit de Johan Cruijff ArenA zonder zijn debuut te hebben gemaakt. Wel zat de geboren Amsterdammer op de bank bij Ajax tijdens duels in de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en Europa League.

De Graaff ging begin dit jaar nog mee met Ajax op trainingskamp naar Zuid-Spanje. Donderdag zal hij er niet bij zijn wanneer de Amsterdammers beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De afgelopen twee seizoenen keepte De Graaff zijn wedstrijden voornamelijk in Jong Ajax. De jonge sluitpost stond in totaal tijdens 40 officiële wedstrijden onder de lat namens het beloftenelftal. Daarin moest De Graaff liefst 75 keer vissen. Slechts 4 keer hield de tiener de nul.

Bij Utrecht is De Graaff zeker niet de eerste zomerse aanwinst. Ryan Flamingo werd voor 2,75 miljoen euro definitief overgenomen van Sassuolo, al is de verwachting dat hij met winst wordt doorverkocht.

Siebe Horemans en Alonzo Engwanda kwamen transfervrij over van respectievelijk Excelsior en Anderlecht. Voor Matisse Didden (Roda JC) en David Min (RKC Waalwijk) is een vooralsnog onbekende transfersom betaald.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …