Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldt zich voor Juventus-verdediger Daniele Rugani

Laatste update:

Ajax heeft zich gemeld bij Juventus voor Daniele Rugani, zo meldt Voetbal International woensdag. De geruchten over de Amsterdamse interesse in de verdediger werden steeds hardnekkiger en nu zou dus het eerste contact gelegd zijn met de entourage van Rugani.

Ajax wil zich deze zomer graag versterken in de achterste linie en verkent momenteel de opties. Inmiddels zijn de eerste gesprekken met Rugani gevoerd, waarin de Amsterdammers de 29-jarige verdediger duidelijk hebben gemaakt wat hij voor de club zou kunnen betekenen.

Daarbij is ook een sportief plan geschetst. Bovendien kent Rugani Francesco Farioli goed: de Italiaanse trainer van Ajax zou doorslaggevend kunnen zijn in de onderhandelingen met Rugani.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rugani zou niet onwelwillend tegenover een overstap naar Ajax staan, maar toch wordt de transfer gecompliceerd, zo meldt VI. Ajax zou namelijk een transfersom moeten overmaken naar Juventus, omdat Rugani daar nog beschikt over een contract tot medio 2026.

Dat zou mogelijk een groot struikelblok kunnen vormen, daar Ajax momenteel worstelt met de financiële middelen. Er zullen eerst spelers moeten vertrekken, voordat er weer geld uitgegeven kan worden. Wel zou Juventus graag willen meewerken aan het vertrek van Rugani, wat weer een voordeel zou kunnen zijn voor Ajax.

Het aantrekken van Rugani zou het einde kunnen betekenen van Josip Sutalo in Amsterdam. De Kroaat heeft in zijn eerste seizoen in de Johan Cruijff ArenA geen indruk weten te maken en mag deze zomer waarschijnlijk vertrekken. Rugani beschikt daarbij wel over de ervaring die Ajax nodig heeft in de defensie.

Rugani werd lange tijd gezien als opvolger van Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli bij Juventus, maar dat niveau heeft hij nooit kunnen aantikken. De Italiaan speelde in Turijn alleen bij het ontbreken van vaste basisklanten en werd later achtereenvolgens verhuurd aan Empoli, Stade Rennes en Cagliari.

Ook afgelopen seizoen was Rugani geen vaste waarde bij Juventus. In alle competities kwam hij tot achttien wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. In Amsterdam zou hij met zijn ervaring rust moeten brengen in de jonge achterhoede.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Goede speler, maar wederom een nieuw elftal kopen? Waar is de wereldberoemde jeugdopleiding?
Kost zo natuurlijk ook handen vol met geld.

3 juli 2024 om 13:42
0

Qua linkspotige verdedigers komen er geweldige talenten aan, qua rechtspotige niet. Overigens is vorig seizoen toch duidelijk gebleken dat dit elftal juist ervaring nodig heeft?

3 juli 2024 om 13:43
0

Jij denkt dat we 12 jeugdspelers dit jaar kunnen doorstromen? Je zult ook moeten kopen.

3 juli 2024 om 14:39
0

Ik denk dat daarbij de kwaliteit van de huidige jeugd (jong ajax) een groot probleem is.

3 juli 2024 om 14:55
0

Natuurlijk zul je ook moeten kopen.

Vind niemand dit vreemd: "toch wordt de transfer gecompliceerd, zo meldt VI. Ajax zou namelijk een transfersom moeten overmaken naar Juventus, omdat Rugani daar nog beschikt over een contract tot medio 2026."

Als het betalen van een transfersom voor iemand die nog een 2 jarig contract heeft, een transfer gecompliceerd maakt, dan wordt het wel erg lastig.....

3 juli 2024 om 15:21
0

Bogarde als trainer en je zult zien dat de jeugd weer de toekomst heeft.

3 juli 2024 om 15:41
0

Dus Bogarde als jeugdtrainer , niet als assistent bij het 1ste. De vraag is of Bogarde dat zelf wil

3 juli 2024 om 16:47
0

Zeker. Het gast over afschrijvingen. En er moet eerst geld in het laatje komen

3 juli 2024 om 18:13
0

Ze maken het groter dan het is natuurlijk. Die maken ervan dat Ajax straatarm is. Rugani is getaxeerd op een bedrag van 4 miljoen door Transfermarkt. Het feit dat hij weg moet, 29 is, geen winst oplevert en een contract voor 2 jaar heeft, gaat ervan maken dat Ajax hem voor minder dan 10 miljoen kan oppikken. Ik schat zo dat ze er een klap geven op een bedrag tussen de 5 en 8 miljoen.

3 juli 2024 om 21:49
0

7.5 miljoen voor 4 jaar zal ruim 1.5 miljoen per jaar aan afschrijvingen zijn. Verkoop Sutalo voor 4 miljoen per jaar aan afschrijvingen minder.

3 juli 2024 om 13:43
0

Er is letterlijk nog geen enkele aankoop gedaan? Dat er doorgeselecteerd zou worden was toch nog al duidelijk na vorig seizoen?

3 juli 2024 om 13:44
0

Weer een nieuw elftal? Er is nog niemand gekocht. En nog meer jeugdspelers? We waren vorig seizoen al hofleverancier met onze eigen jeugdspelers. Die ploeg schreeuwt juist om ervaring.

3 juli 2024 om 15:20
0

wil er iemand popi jopie doen natuurlijk. Toch denk ik dat een cv als kaplan of hato prima als rcv kunnen spelen met hun bewegelijkheid. van dijk staat ook links en zo staan er zo veel rechtsbenige cv's op links.

3 juli 2024 om 13:44
0

De jeugdopleiding van Ajax is niet meer zo goed. Als je jong bent en uit Noord Holland komt ga je tegenwoordig naar AZ. En er stappen tegenwoordig ook spelers uit de jeugd van Ajax over naar PSV en Feyenoord. Dat was jarenlang andersom. Dat moet bij Ajax ook weer worden opgebouwd

3 juli 2024 om 13:46
0

Alleen Az leidt geen enkele topspeler op momenteel. Leuk die gemoedelijke familie sfeer bij Az. Maar er zitten nou niet bepaald echte toppers tussen.

3 juli 2024 om 13:48
0

Dat is wel erg overdreven. Een talent gaat veel liever naar Ajax dan naar AZ. Soms heb je er nou eenmaal mindere generaties tussen zitten, vooral bij de Nederlandse topclubs. Vooralsnog stromen er bij AZ nou niet bepaald geweldige talenten door. De meeste jongens zouden in de Nederlandse top niet eens aan spelen toekomen. AZ heeft gewoon de luxe ze op te kunnen stellen. In de Nederlandse top moeten talenten een heel wat hoger niveau hebben.

3 juli 2024 om 13:49
0

@ Asianexpert66 mwah, Reijnders doet het anders echt leuk bij Ac Milan, datzelfde geldt voor Teun Koopmeiners.

3 juli 2024 om 13:50
0

Mwah nog talent genoeg in de jeugdopleiding hoor, en bij AZ komt er ook niet zoveel uit op dit moment dus dat gaat altijd in vlagen. En dat er een paar jeugdspelers weglopen, so be it. Het woord zegt het al, jeugdspelers. Dus geen enkele garantie dat alle toptalenten ook het eerste halen. Soms zijn die iets mindere talenten met een betere mentaliteit meer waard. Ajax is net een nieuwe weg ingeslagen met hele nieuwe directie dus zal even duren voordat het weer helemaal rechtgetrokken is.

3 juli 2024 om 13:52
0

Komt omdat ajax jaren geld kon strooien en spelers haalden waar de jeugd bij dacht dit gaat kansen kosten en ook daarom vertrokken. Ook ivm dat ze niet meer zulke grote bedragen krijgen als eerst werd betaald. En als feyenoord en psv ook veel spelers gaan halen krijg je ook t zelfde dat ze ook weer vertrekken. En vergeet niet de zaakwaarnemers die liever top salaris hebben voor spelers als dat ze ook gelijk presteren.

3 juli 2024 om 13:56
0

Als Reijnders uit de jeugd van AZ komt dan komt Frenkie de Jong ook uit de jeugd van Ajax…

3 juli 2024 om 13:57
0

Alleen Teun komt uit de eigen jeugd, doet het verder zeker goed. Verder wordt er wel bedoelt dat er nog een Sneijder, Van Persie of iets in die strekking vanuit AZ is gekomen. Daar zijn de clubs al Ajax, PSV en Feyenoord gewoonweg een stapje beter in. AZ doet natuurlijk voor hun begrippen echt waanzinnig werk!

3 juli 2024 om 14:21
0

@miki1959 we moeten het ook niet overdrijven. AZ O18 won de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen een behoorlijk wat jonger Ajax O18.
Knappe prestatie en uiteindelijk ben je altijd terecht kampioen. Wat daar niet bij wordt vermeld is dat Ajax O18 de voorjaarscompetitie zelf met 13 punten voorsprong op AZ eindigde.

3 juli 2024 om 14:28
0

@LynDorr Je weet hopelijk wel dat hij niet uit de jeugd van AZ komt toch? Is op z’n 19e ofz gekocht van PEC..

3 juli 2024 om 14:29
0

Ik heb het eigenlijk meer over het feit dat AZ de youth league heeft gewonnen. En dat Jong AZ afgelopen seizoen in de KKD heel behoorlijk meedraaide.

3 juli 2024 om 14:35
0

@London Calling wad eigenlijk gewoon slecht van Ajax. In die beslissingswedstrijd hadden ze gewoon spelers als Hato en Godts (volgens mij mocht die ook nog) moeten opstellen. Alles op alles voor de jeugd CL. Daar maken spelers nog grotere sprongen en dat moest je met een wedstrijd veilig stellen. Uitstekende inschatting AZ, hele domme inschatting Ajax. Ben ik nog steeds echt pissig over.

3 juli 2024 om 15:08
0

Ach ja, daar hebben we weer zo'n vooroordeel.

Er speelde verleden jaar niet zoveel eigen AZ jeugd in het eerste van AZ. Viel erg mee.

Bij Ajax speelde veruit de meeste eigen jeugd spelers van alle clubs.

De jeugdopleiding bij Ajax zit tjokvol. Dat er dan een 17 jarige speler uit O17 overstap naar Feyenoord, heeft gene impact. Hetzelfde als er weer eens eentje naar een andere club vertrekt die we wel graag hadden willen houden.

3 juli 2024 om 15:20
0

Ajax had de youth league al meerdere malen kunnen winnen. Echter kiest Ajax voor ontwikkeling. AZ speelt met spelers die 2 jaar ouder zijn. Dit is nogal een verschil op die leeftijd. Ajax heeft wel eens een speler toegevoegd, maar nooit een geheel elftal.

3 juli 2024 om 15:31
0

@miki1959

Je moet iets verder kijken. Dan zie je dat bij AZ in het eerste maar weinig jeugd speelt. Dus spelen die veel in jong Az.

Laatste wedstrijd van AZ speelde er zelfs nul(!) spelers uit de eigen jeugd opleiding in het eerste elftal. Lekker perspectief als je daar in de jeugd zit.

Bij Ajax speelt er heel veel jeugd in het eerste, dus zijn die niet beschikbaar voor jong Ajax.

Youth League zegt al helemaal niks omdat bij Ajax jeugdspelers in hogere elftallen spelen omdat ze dan meer weerstand krijgen. Ajax is geã¯nteresseerd in de ontwikkeling van de jeugdspeler, niet in het pakken van prijzen in de jeugd.

3 juli 2024 om 16:18
0

@ninjakai Ik meen dat Hato, Vos en Godts (al zou ik die laatste niet te veel willen claimen als eigen jeugd), nog mee mochten doen evenals een paar spelers uit Jong Ajax.
Ik vind het vooral jammer voor de beeldvorming meer dan voor het resultaat. Er wordt gekeken naar een beslissingswedstrijd de werd verloren door de O18. Pak je de na en voorjaarscompetities samen heeft de Ajax O18 7 punten meer dan AZ, 12 meer dan PSV en 14 meer dan Feyenoord waarbij AZ het oudste team had in de competitie en Ajax samen met Feyenoord het jongste.

De beeldvorming rond Ajax is, deels ook volledig terecht natuurlijk, al een hele tijd enorm negatief ook rond de jeugd opleiding. De jeugdopleiding van AZ wordt, ook deels terecht want die doen het voor mijn gevoel ondanks het downplayen van een aantal leden hier ook goed, behoorlijk opgehemeld. Die credits mogen ze hebben, ik zit in de categorie fans die trots is dat een Nederlandse club de youth league heeft gewonnen, had liever een andere club gezien, en je kunt ongetwijfeld misten en maren plaatsen bij die winst, maar het blijft een knappe prestatie.

De beeldvorming is alleen nu, "az wint de beslissingswedstrijd, zie je wel die jeugdopleiding is beter". Alleen als je een klein beetje in zoomt dan moet en naar het hele seizoen kijkt moet er toch ook nog heel veel goed gaan cq zijn gegaan bij Ajax in de jeugd. Anders kom je niet met dit resultaat en laat je de andere teams niet zo ver achter je in de competitie terwijl de beste spelers uit die leeftijdscategorie al in het eerste lopen.

3 juli 2024 om 17:05
0

@asian hoezo leid az geen toppers op? Ik vind Addai en Poku en Owuso die keeper hartstikke goed toen ik ze zag voetballen.

3 juli 2024 om 17:06
0

Reijnders is niet opgeleid door az, die hebben ze weg gehaald bij pec zwolle

3 juli 2024 om 19:46
0

Ja en andersom komt ook weer. We hebben net het grootste verdedigende talent uit België opgepikt. Ajax is nog altijd de grootste naam en blijft aantrekkelijk voor menig voetballer

3 juli 2024 om 22:20
0

Reijnders? Die ze gehaald hebben bij Zwolle, waar hij al in het 1e elftal gespeeld had. Koopmeiners is er wel. Maar dat is er één, en ook gelijk de enige.

3 juli 2024 om 13:44
0

@huub de huidige talenten lopen of zonder contract de deur uit of ze gaan naar de concurrentie

3 juli 2024 om 13:45
0

Cruyff wilde dat er alleen een speler werd gekocht als er niemand in de jeugd goed genoeg was. Beide CV's in de jeugd komen momenteel tekort.

3 juli 2024 om 13:46
0

Ah deze jongen telt voor 11 begrijp ik? Rechtsbenige centrale verdedigers heeft Ajax er 2 van, Sutalo en Medic. Beide zijn ongeschikt en kunnen vertrekken, die zul je dan dus wel moeten vervangen. Vanuit jong Ajax is er op de RCV ook geen aanwas dus dan houdt het snel op. Linksbenige verdedigers is echter een compleet ander verhaal. Hato, Kaplan, Janse en Mokio.

3 juli 2024 om 13:47
0

Welkom in modern voetbal 2024. Een elftal met alleen jeugdspelers ga je er niet komen ouwe pijp

3 juli 2024 om 13:47
0

Ik wordt zo moe van mensen met deze reacties he...

Noem 1 club ter wereld, die elk seizoen een jeugd product aflevert die er direct staat...
Je kan wel bij elke Ajax post voor een nieuwe speler verwijzen naar de jeugdopleiding, maar als het er niet is, is het er niet...

We hebben nu met Hato een jeugd product in de defensie staan, en inmiddels is Olivier Aertsen overgeheveld naar het eerste. Maar dit Ajax mist ervaring gezien het vorige seizoen, geen jeugd producten. Dus ervaring bijkopen is geen slechte zet van Ajax. En Rugani neemt voldoende van dat met zich mee.

3 juli 2024 om 13:50
0

Hato is een groot talent en verzoop afgelopen jaar volledig. Als de verdediging al niet stabiel is, moet je er natuurlijk niet ook nog een jeugdtalent naast posteren. Als er 1 linie is waar Ajax ervaring nodig heeft, is het achterin wel.

3 juli 2024 om 14:15
0

Omdat er, net zoals bij alle andere top opleidingen, elk jaar maar 1 of 2 spelers doorbreken.
Dat zijn er nooit structureel meer geweest (je zal vast een keer een incidenteel jaar met 3 of zo kunnen vinden). Niet in de jaren 90 onder van Gaal, niet onder toen Frank de Boer trainer was en Ajax het financieel lastig had en ook niet onder ten Hag toen er een paar top talenten doorbraken.
Er vertrekken al jaren elk jaar een stuk of 10 spelers (soms zijn het er een paar meer of minder) vanuit de A selectie - de eerste 25, meestal zijn dat 3 of 4 basis spelers, maar ook een flink deel van de bank en de 3e keus.

Met 1 of 2 spelers die jaarlijks doorstromen doe je het als topclub - opleidingsclub al heel goed. Er is 1 keer een club geweest waar er in 1 seizoen 6 spelers doorbraken, dat was de class of 92 bij united (al zit er ook tussen die spelers een leeftijdsverschil van 3 of 4 jaar) dat was zo uniek dat er een film over gemaakt is.

In het team dat in 95 de CL won stonden, als je Rijkaard en R. De Boer mee telt, 6 spelers uit de eigen jeugd, afgelopen seizoen schommelde het meen ik op en neer tussen de 4 en de 6. Met de aantekening dat F en R de Boer destijds 25 waren en zij vandaag de dag op die leeftijd nooit meer bij Ajax gezeten zouden hebben (ze zouden uiteindelijk op hun 28ste weg gaan). Talenten uit die categorie vertrekken nu eigenlijk veel jonger, de Ligt was 19, Gravenberch 20 en de Jong 21. Talenten die je toen over een periode van 7 of 8 jaar bij elkaar kon opleiden moet je nu eigenlijk al in 3 of 4 jaar doen.

De jeugdopleiding moet een belangrijke leverancier zijn en blijven, maar het idee dat je een heel elftal eigen spelers op kan leiden is leuk maar kan niet. Je hebt ook gewoon aankopen nodig om die 10 spelers die jaarlijks van de A selectie vertrekken op te vangen.

3 juli 2024 om 14:31
0

Ik kijk inderdaad uit naar nog meer Martha, Gooijer, Rensch etc. Dan moet het linker rijtje wellicht nog wel haalbaar zijn

3 juli 2024 om 14:41
0

Het is oprecht niet eerlijk om Rensch in dat rijtje te plaatsen. Martha en Gooijer hebben me dat doen inzien juist

3 juli 2024 om 15:29
0

Ik dacht dat ze zeiden dat de lijstjes al klaar lagen in Amsterdam. Voorlopig zie ik vooral spelers met een link naar Farioli en lijkt het erop dat Ajax meer voor namen gaat dan gericht voor kwaliteit. Deze jongens was ooit een leuke speler maar de laatste jaren toch geen kwaliteitsspeler meer.

3 juli 2024 om 16:26
0

Hij is 29 jaar geen restwaarde meer. Dit kost alleen maar geld

3 juli 2024 om 16:28
0

Jeugd loop weg Ajax is een koopclub geworden en haal alleen spelers op leeftijd.

3 juli 2024 om 17:04
0

Crooswyker: Ajax speelde afgelopen seizoen regelmatig met Hato, Rensch, Gooijer, Martha, Taylor, Brobbey, Bergwijn en vd Boomen in de basis. Dat zijn 7 a 8 spelers in de basis die direct uit de jeugd door waren gestroomd of zijn opgeleid door Ajax. Hoe zit dat bij Feyenoord? 2,5 spelers? Hartman, Geertruida en af en toe eens Bijlow?

4 juli 2024 om 13:13
0

Haal Feyenoord er niet bij ook daar kopen ze ,die spelers die jij opnoem spelen al een paar jaar in Ajax 1 en vorig jaar en waarschijnlijk nu weer kom er geen jeugd door en dat past niet bij Ajax. Van Feyenoord kan ik ook niemand opnoemen die nieuw in de selectie is gekomen. Maar nogmaals we hebben het over Ajax die nu een koopclub is geworden

3 juli 2024 om 17:46
0

Maakt toch niet uit huub. Jij bent voor Psv dus wat maakt jou het uit waar Ajax geld aan uitgeeft?

Was een tijdje geleden een goede voetballer, maar kan er nu helemaal niks van.

3 juli 2024 om 13:44
0

Helemaal niks van ben ik het niet mee eens. Heeft zijn belofte helaas nooit waar kunnen maken maar kan voor Ajax zeker een goede kracht zijn. Goede leeftijd ook, de nodige ervaring en kan nog een paar jaar mee.

3 juli 2024 om 13:44
0

Net als Sweinsteiger bij man united?

3 juli 2024 om 13:45
0

we zijn weer in de geweldige net-niet vijver aan het vissen. van Rosario tot Weghorst en van Ikone tot Rugani, wat een waardeloze namen allemaal…

3 juli 2024 om 13:47
0

Welke andere namen wil je horen? Trauner en Hancko stonden ook niet bekend als wereldtoppers. Altijd weer dat simpele commentaar.

3 juli 2024 om 13:54
0

Nee maar die waren gewoon niet zo bekend. Van Rugani en Ikone is bekend dat het voormalige grote talenten zijn. Van Rosario is bekend dat het allemaal niet zo speciaal is.

3 juli 2024 om 13:55
0

En nu heeft feyenoord er weer 1 gehaald die onbekend is maarja als ajax het doet kan t allemaal niet maar als feyenoord psv of az er ergens uit een 2e of 3e diviesie weg haalt is het wel een topper?

3 juli 2024 om 14:01
0

een onbekende speler halen gaat niet samen met een wederopbouw. evenals een net niet speler die nooit volledig tot wasdom is gekomen en teert op zijn potentie van vroeger.

een Ikone heeft nooit goede statistieken gehad als aanvaller en ondertussen overbodig bij een Fiorentina. Rugani is de Jesus Vallejo van Italie, altijd bankzitten en teren op nationaliteit.

Ajax staat bekend om zijn mix tussen talent en gevestigde namen. zoals een Blind en De Ligt, Schone en Frenkie en Donny en Tadic.

in het huidige Ajax geven de zogenaamde of zelfbenoemde gevestigde namen niet thuis, nemen de talenten niet op sleeptouw en hierdoor kunnen de talenten ook niet doorgroeien.

een net niet aankoop gaat hierin echt niet verbeteren. zeker niet als hij waarschijnlijk ook niet eens dezelfde taal spreekt, zelf nooit een leider van een elftal is geweest en amper wedstrijden heeft gespeeld afgelopen jaren.

3 juli 2024 om 14:02
0

jeffrey0487 de nuance is hier wel dat die spelers uiteindelijk hebben laten zien dat ze toppers zijn door gewoon heel erg goed mee te draaien, zie Hancko en Beelen, Trauner houdt zich ook gewoon goed staande.

Hancko, Senesi, Trauner, Beelen waren ook allemaal namen waar genoeg commentaar op was toen ze werden aangekondigd bij Feyenoord. Het is makkelijk om dat te vergeten nu, maar dat was toen echt wel zo.

Het zit nou eenmaal in de Nederlandse aard om als eerste reactie pessimistisch en sceptisch te zijn.

3 juli 2024 om 14:08
0

echter kwamen die in een selectie terecht die al liep, met een manager met een duidelijke visie die werd gevolgd en bij een club waar op dat moment geen interne crisis gaande was.

bij Ajax zie je dat nu zelfs bewezen toppers als Bergwijn, Berghuis en Henderson tegen meer spelen dan alleen een tegenstander. ook tegen de fans, tegen de media en tegen zichzelf.

3 juli 2024 om 16:03
0

Ajax moet ook inkopen op EL en eredivisie niveau. Ze moeten proberen om bij de 1ste twee te eindigen. Je kan niet verwachten dat Ajax spelers haalt van CL niveau, daar is de begroting gewoon niet naar.

3 juli 2024 om 16:37
0

Ajax heeft juist de afgelopen jaren prima slag geslagen met net-niet spelers uit het buitenland zoals Blind en Tadic.

3 juli 2024 om 18:07
0

Net niet vijver zegt ie, we hebben het over de Eredivisie he?

Of verwacht je dat Ajax CL waardige spelers gaat/kan halen?

Dat is toch wel een goede naam op de scoutingslijst.

Ik ken de naam, maar weet eigenlijk niet hoe goed hij daadwerkelijk is.
Laatste 4 of 5 seizoenen gemiddeld 15 wedstrijden per seizoen. Dat is niet heel veel.
En aangezien Feyenoord en PSV ook opzoek zijn naar een CV. Zou het een interessante speler zijn voor die clubs?

3 juli 2024 om 13:48
0

Dat is toch prima? Sutalo loopt ook nog steeds rond, de positie moet in ieder geval dubbel bezet zijn. Hato en Kaplan LCV en Sutalo met Rugani RCV is een prima bezetting. Zoals vorig jaar met Rensch centraal achterin of zelfs Henderson een keertje kan echt niet meer.

3 juli 2024 om 14:42
0

Ajax heeft Medic ook nog. Volgens een andere topic mag juist Medic blijven.

3 juli 2024 om 14:01
0

Het is een prima speler hoor. Goede wissel achter de basisspelers van juve. Verzaakt nooit en haalt altijd een voldoende.

Voetballend niet heel bijzonder dat is een slechte punt van hem. Maar verdedigend zou hij een versterking wezen.

Zie hem het liefst blijven, omdat hij een perfecte wisselspeler is voor juve. Klaagt nooit en geeft de volle 100 procent als hij speelt.

3 juli 2024 om 14:57
0

Dit soort reacties kunnen we wat mee 🙌🏼

Rugani is inmiddels 29 jaar en heeft sinds het seizoen 18/19 de minuten gemaakt die je verwacht van een speler die tien jaar ouder is, het feit dat hij daar nooit wat aan heeft verandert toont een bepaalde gebrek aan mentaliteit in mijn opinie. Dat zijn de jaren waarin je jezelf wilt laten zien en het beste uit jezelf kan halen als atleet.

Er moet wel gezegd worden dat hij in de lucht ontzettend sterk is ook bij standaard situaties en dat hij zelden tot nooit verzaakt wanneer hij er moet staan. Hij is helaas geen leider en heeft niet de agressiviteit die je vaak bij Italiaanse verdedigers wel ziet. Transfervrij en voor een normaal salaris is hij een welkome versterking.

Idealiter heb je of een bewezen leider of talent met veel potentie dit valt er een beetje tussenin.

3 juli 2024 om 13:59
0

Willycicci van AS, jij ook hier?

3 juli 2024 om 14:50
0

Ja ik krijg er maar geen genoeg van, besteed er ongezond veel tijd aan.

Rugani zou voor Eredivisie begrippen een goede aankoop moeten zijn. Echter, centrale verdediger nummer 3 in 3 seizoenen tijd die voor veel geld geld zou moeten worden gekocht na Bassey en Sutalo. Iedereen weet dat deze 2 echt als clowns hebben gepresteerd voor de bedragen.

3 juli 2024 om 13:57
0

Volgens mij heb je bassey niet in engeland zien spelen? En die ramalho dat is zeker geen clown? Die heeft wel tijd gekregen om zich aan te passen. Bassey totaal niet em sutalo blijft maar wat aan modderen. En wie zegt dat hij voor een groot bedrag komt? Heb nergens een bedrag voor bij zien komen

3 juli 2024 om 14:22
0

Wat doet het er toe hoe Bassey in Engeland speelt, van tevoren kon je al weten dat hij in Engeland veel beter tot zijn recht komt. Bij Ajax was het gewoon een clown 1e klas en bambi on ice. Ramalho is ook een clown 1e klas zoals je die ziet spelen. PSV heeft er alleen voor gekozen om hem in 3 jaar niet te vervangen maar bij Bassey kon je zien dat je dit per direct moest vervangen.

Sutalo idem dito, die doet de meest gekke dingen en moddert maar wat aan maar helpt ook niet als je met een 18 jarige naast je speelt dei eigenlijk helemaal niet kan verdedigen.

Goede speler. Zeker in de categorie waarin Ajax moet vissen (qua budget). Ervaren speler, geen extreme uitblinker maar zakt zelden door de ondergrens ook wel eens fijn. Wat ervaring achterin kunnen we wel gebruiken.

Goed aan de bal, maar wel traag. Daarmee kun je niet ver van de goal met ruimte in de rug spelen. Maar als Farioli iemand als Dante goed kon laten fungeren bij Nice, misschien kan hij hetzelfde met zijn landgenoot bij Ajax.

Hij heeft ervaring, maar ik heb wat twijfels bij Rugani. Bij Juventus vond ik hem nou niet heel denderend, en niet dat dat een drama is. Want Rugani speelt al bij Juventus sinds het tijdperk dat ze heel goed waren met o.a. de eerste periode van Allegri, maar volgens mij ook Conte en toen was het niveau heel hoog en had hij forse concurrentie van Chiellini, Barzagli en Bonucci. De afgelopen seizoenen speelde hij hooguit 1/3 van de wedstrijden van Juventus, en vond ik hem zelfs in die wedstrijden niet eens overtuigend.

Maar wie weet is hij voor Ajax gewoon goed. De Eredivisie is natuurlijk al heel wat anders dan de Serie A. Zo op het eerste gezicht sta ik niet meteen achter zijn komst. Heb dan liever dat ze een poging wagen om Veltman terug te halen. Speelt nog best wel veel bij Brighton en een enorm gewaardeerde kracht, Nederlands, ervaring en kent de club heel goed en zijn contract loopt volgend jaar af. Moet je dus wel een transfersom betalen, maar misschien staat Veltman nu zelf open voor een terugkeer naar Nederland en hij kan op rechtsback spelen (waar Ajax backs heeft lopen die niet voldoen, in combinatie met dat Rensch nog 'n 1-jarig contract heeft) maar ook centraal.

Bij Ajax kreeg Veltman veel kritiek, ook weleens van mij. Dat hij niet goed genoeg was en dat hij irritant kon zijn. Maar onder Bosz toen de EL-finale werd gehaald was hij prima als rechtsback en onder ten Hag ook gewoon zijn waarde gehad als rechtsback en centraal in de verdediging.

Het zal aan mij liggen maar kun je dan niet beter Sutalo gewoon nog een kans geven dit seizoen? Dit is namelijk ook abslouut geen zekerheidje en om nou drie jaar op rij het opnieuw te proberen met een dure verdediger die binnen drie wedstrijden de pispaal van het jaar wordt lijkt me ook niet zo handig.

Eerlijk gezegd niet veel van Juve gezien, maar toch wel een redelijk 'bekende naam' met de nodige ervaring op topniveau. Benieuwd hoe dit er uit gaat zien als Sutalo ook aan blijft. Een centraal duo met Sutalo en Rugani zou op papier stabiel moeten zijn, waar Farioli Hato als potentiele linksback ziet?

Kwalitatief niet echt een verbetering ten opzichte van Sutalo, vrij langzaam wel ervaren maar geen leider, is beter in het lezen van het spel maar niet agressief met instappen. Speelt ook al een aantal seizoenen niet heel veel en je zal boven het salarisplafond uitkomen om hem binnen te hengelen.

Enige reden waarom hij wordt gehaald is voor zijn ervaring. Maar ja de afgelopen jaren heeft die weinig gespeeld en is ook nog is erg traag. Dus weet nou niet of dat past bij Ajax. Ook om dan Sutalo na 1 seizoen weg te doen voor hem vind ik wel bizar. Maar ja als Farioli hem erbij wil halen moet je het maar zien dan. Ik mag wel hopen dat Ajax hem niet teveel salaris gaat geven want je moet niet nog een Henderson hebben.

3 juli 2024 om 17:29
0

Rugani verdient zo'n 1,8 miljoen. Moet zeggen dat veel verhalen over het salaris van Henderson ook onzin zijn. Ajax betaalt geen speler zo veel geld, als ik hier af en toe voorbij heb zien komen. Maar ook Hendo zal wel gaan vertrekken.

Leuke naam maar heeft totaal niet gebracht wat er van hem verwacht werd.
Daarentegen zal hij zich in Nederland wel staande moeten kunnen houden.

Zo lang Sutalo bij Ajax loopt lijkt deze man me niet hoogst noodzakelijk. Dus als Ajax zich toch bij hem gaat melden zal er wel één en ander spelen rond Sutalo. Dat zou ik best zonde vinden, Ajax verkoopt mij te vaak spelers laag en koopt ze vaak hoog in.
Maar de jaarlijkse afschrijvingen van Sutalo zullen we te veel als molensteen om Ajax' nek hangen.

3 juli 2024 om 16:34
0

Welke spelers hebben wij hoog ingekocht en laag verkocht? Of doel je op afgelopen seizoen? Want voorheen was het toch juist zo dat Ajax zelfs voor “miskopen” quitte speelde of zelfs winst maakte..

Als Bayern nog altijd Bergwijn wil hebben. Mogelijk is de interesse nog wat versterkt na zijn goede optreden gister. Als backup en misschien concurrent van Musiala. Dan kan Ajax 20 miljoen vangen. Maar dan heb je ook meer dan genoeg geld voor een Dean Huijsen die niet veel meer moet kosten en goede toekomstinvestering is.

Allemaal leuk en wel een Italiaanse verdediger. Maar is hij ook comfortabel aan de bal. De compacte Serie A verdediging is anders voetballen dan de open Eredivisie.

3 juli 2024 om 14:09
0

Eerst verdedigen. Als een verdediger moet opbouwen doet Hato dat wel. Rugani moet gewoon een bal afpakken en afleveren bij een middenvelder.

3 juli 2024 om 14:35
0

Net zoals bij Sutalo. Die moet ook verdedigen maar zodra hij de bal heeft met iemand in de buurt, hebben we balverlies!

Altijd een degelijke back-up geweest, vooral voor Serie A en Coppa wedstrijden. CL-niveau was wel vaker wat te hoog gegrepen voor hem.
Gerucht gaat dat Motta geen plek meer voor hem heeft. Denk zelf dat hij meerwaarde heeft bij Juve als reserve; misschien dat hij jongere spelers in de weg staat als het gerucht waar is.

Bij Ajax zou hij een mooie meerwaarde zijn achterin: jarenlange ervaring, heeft in zijn korte tijd bij Empoli ook in een aanvallend-ingesteld team gespeeld, geleerd onder Chiellini en Bonucci, kan zeker het Eredivisie-niveau aan, en CL is komend seizoen niet aan de orde.

Er wordt mij uit het artikel niet duidelijk wat deze jongen moet kosten? Financieel lastig begrijp ik, maar ik ben benieuwd naar zijn huidige salaris en de vraagprijs.

Ik zou met Hato en Kaplan als centraal duo gaan spelen daar zit echt veel talent in. En dan moet je wel een goede centrale verdediger erbij hebben voor back up. Maar hoeveel wil je daarvoor betalen.

Totaal niet nodig en verlangt waarschijnlijk ook minstens 3 miljoen per jaar! Volgens mij hadden ze een een complex genaamd de toekomst en een zogenaamd goede jeugd? Misschien daar meer aandacht aan besteden dan steeds onnodig dure spelers kopen! De Jong, van dr beek, de Ligt, lang etc kwamen ook uit de jeugd dus er zal vast wel wat lopen

Als Juve fan kan ik zeggen dat Rugani zeker een gewaardeerde kracht is binnen het team. Geen topper maar wel altijd degelijk. Hij zou zeker bij de betere verdedigers van de Eredivisie horen indien hij naar Ajax zou gaan.

Leuke speler, kan van meerwaarde zijn in de Eredivisie en wellicht ook nog wel in Europa League/conference, maar op CL niveau vond ik Rugani altijd te kort komen...

Geen toppertje. Ligt er aan wat hij moet kosten (zowel transfersom als tekengeld als salaris), anders zou ik er mijn handen niet aan branden.

Niet aan beginnen. Waardeloze speler. Kan het niveau van juve al jaren niet aan maar zit nog steeds in het team. Verhuurd aan Cagliari en Stade Rennais maar kon daar ook niet echt uitblinken. Wellicht in de Eredivisie dat het wat is maar verwacht er niet teveel van.

Aha vandaar de geruchten dat hij wel eens zou kunnen vertrekken. Hij heeft pas een nieuw contract getekend dus van mij mag hij blijven als back up. Betrouwbaar, klaagt nooit en doet zijn job wanneer nodig. Teamspeler.

Leuke naam maar ik behoud dan liever Sutalo met meer potentie. Rot jaar achter de rug maar verdiend echt nog wel een kans.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren