voetbalzone

Ajax moet serieus de markt op: sterkhouder kondigt intern vertrekwens aan

Tom Rofekamp21 jun 2023, 07:08
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 07:08
Advertentie

Jurriën Timber heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Arsenal. Dat weet De Telegraaf woensdagochtend te melden. Volgens het dagblad voerde de Ajacied onlangs in het geheim gesprekken met the Gunners, toen hij in Londen aanwezig was voor de FA Cup-finale. Die zijn zo goed bevallen, dat Timber weet waar hij wil spelen komend seizoen.

Timber was begin juni met zijn broer Quinten, zijn moeder Marilyn en zaakwaarnemer Christopher Coffie aanwezig bij de FA Cup-finale tussen Manchester City en Manchester United. Daarmee zette de 22-jarige mandekker de voetbalwereld op het verkeerde been. Men dacht dat Erik ten Hag ging voor een hereniging met Timber, maar het was Arsenal dat in het geheim gesprekken voerde met de Ajacied. In het Emirates Stadium kan Timber in de voetsporen treden van clublegendes Dennis Bergkamp en Robin van Persie.

Arsenal zou inmiddels 'een straatlengte voorsprong hebben' op het eveneens geïnteresseerde Bayern München. Der Rekordmeister wil de enclave ex-Ajacieden in omvang gelijk houden na het vertrek van Daley Blind. Bayern moet daarvoor echter flink zeilen bijzetten. Timber is als de dood dat hij komend jaar op de bank belandt en het voorbeeld van boezemvriend Ryan Gravenberch staat helder op zijn netvlies geprint. Timber zou de strijd wel aan willen gaan, maar toch is het Arsenal dat de betere papieren heeft.

Het gat tussen vraag en aanbod is echter nog groot. Arsenal heeft een eerste bod van 35 miljoen euro neergelegd, terwijl Ajax minimaal 58 miljoen wil zien. Volgens David Ornstein van The Athletic vormt dat echter geen onoverkomelijk probleem. Timber ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA en hulde zich onlangs nog in nevelen over zijn toekomst. Hij gaf al aan niet per se te hoeven vertrekken, maar garanties geven op een langer verblijf kon hij ook niet.

Bezig met laden …