voetbalzone

Ajax pikt talent op uit Rotterdam: ‘Heb dezelfde kwaliteiten als Timber’

Jordi Tomasowa01 jun 2024, 13:15
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:44
Advertentie

Marouane Bentaleb maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax. De vijftienjarige centrale verdediger gaat komend seizoen spelen in de Onder 16 van de Amsterdamse jeugdopleiding.

Bentaleb kwam via amateurvereniging De Betrokken Spartaan op de radar van Sparta, dat snel toesloeg. De jongeling speelde uiteindelijk zeven seizoenen in de opleiding van de Kasteelheren.

Over enkele weken maakt Bentaleb de overstap naar Ajax, dat een samenwerkingsverband met Sparta heeft. Voor de jeugdinternational van Marokko was het geen beslissing waar hij lang over hoefde na te denken.

“Ik was heel blij. Als zo’n grote club als Ajax je wil hebben, dan wil je daar natuurlijk graag heen”, zegt hij tegenover Ajax Showtime. “Ik denk dat ik me bij Ajax me nog beter kan ontwikkelen.”

“In de Onder 15 heb ik mezelf goed laten zien. Ajax volgde me al langer, maar dit seizoen besloten ze me uit te nodigen voor een stage. In een aantal trainingen en wedstrijden heb ik mezelf dusdanig laten zien dat ze me graag wilden hebben.”

Bentaleb omschrijft zichzelf als een centrale verdediger die goed kan opbouwen en ook durft op te bouwen. “Ik speel graag vooruit en wil mensen vrijspelen door in te dribbelen of iemand in te spelen door de as van het veld. Een centrale verdediger wiens kracht ligt in het opbouwen”, aldus de rechtspoot.

“Ajax wil vanuit achteruit voetballen. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas”, stelt Bentaleb, die denkt dat hij qua type speler lijkt op ex-Ajacied Jurriën Timber. “We hebben dezelfde kwaliteiten, beiden goed aan de bal. Ik word heel enthousiast als ik naar hem kijk.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …