voetbalzone

Ajax reageert op wilde geruchten rond Mohammed Kudus

Guy Habets20 aug 2022, 18:33
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2022, 18:33
Advertentie

Mohammed Kudus is voorlopig nog speler van Ajax. De Amsterdamse club heeft tegenover De Telegraaf en Voetbal International te kennen gegeven dat er 'geen clubs zijn die zich hebben gemeld'. Daarmee wordt gereageerd op berichtgeving vanuit Engeland, waar geschreven wordt dat de Ghanees op weg is naar Everton. Ajax wil Kudus graag behouden en lijkt voorlopig niet mee te willen werken aan een transfer.

The Times meldde vrijdag dat Kudus dichtbij een overstap naar Everton is en dat de middenvelder al een persoonlijk akkoord had bereikt met the Toffees. De Engelsen zouden Kudus op huurbasis over willen nemen met een optie tot koop, maar volgens Ajax klopt er niets van die berichtgeving. De Amsterdammers stellen tegenover Nederlandse media dat er geen 'enkele club is die zich gemeld heeft' voor de Ghanese spelmaker en dat hij 'gewoon' nog speler van de regerend landskampioen is. Een vertrek zou zelfs onbespreekbaar zijn.

Kudus begon in 2020 zeer spectaculair aan zijn avontuur bij Ajax, dat hem toen net voor negen miljoen euro had overgenomen van FC Nordsjaelland. Een zware knieblessure, opgelopen in de eerste Champions League-wedstrijd van dat seizoen (tegen Liverpool), gooide echter vroeg in het seizoen roet in het eten voor de Ghanees international. Een lange revalidatie volgde, en ook na zijn herstel verviel Kudus regelmatig in blessureleed.

Zo kwam hij in Amsterdam nooit tot volle wasdom, al maakte hij deze zomer een zeer hoopgevende voorbereiding door, zo zei ook Alfred Schreuder. Kudus bokst in Amsterdam echter op tegen enorm veel concurrentie op de nummer 10-positie en is daardoor overbodig geraakt, zeker nu ook Dusan Tadic beschouwd wordt als aanvallende middenvelder. Daarachter zitten ook Steven Berghuis, Davy Klaassen en eventueel Mohamed Ihattaren nog. Kudus kwam de afgelopen twee jaar in totaal tot 45 optredens voor Ajax, waarin hij 6 keer scoorde en 5 assists gaf.

Bezig met laden …