voetbalzone

Ajax reist zonder drietal spelers af naar Engeland voor duel met Brighton

Jordi Tomasowa25 okt 2023, 12:51
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Ajax reist met 22 spelers af naar Engeland voor het duel met Brighton & Hove Albion in de groepsfase van de Europa League. Op de clubsite van de Amsterdammers is te lezen dat Georges Mikautadze ontbreekt vanwege ziekte, terwijl interim-trainer Hedwiges Maduro door blessures ook geen beroep kan doen op Jay Gorter en Devyne Rensch.

Door het ontslag van Maurice Steijn neemt Maduro tijdelijk de honneurs bij Ajax waar. De verwachting is dat hij vanaf volgende week John van 't Schip, met wie de Amsterdammers momenteel in gesprek zijn, gaat assisteren.

Maduro kan tegen Brighton weer een beroep doen op Silvano Vos. De jonge middenvelder ontbrak tijdens het vorige Europa League-duel van Ajax met AEK Athene (1-1) vanwege een schorsing.

Mikautadze ontbreekt dus vanwege ziekte. Rensch en Gorter zijn niet beschikbaar vanwege blessures. Laatstgenoemde viel zondag geblesseerd uit tegen FC Utrecht (4-3 verlies) en werd toen door de inmiddels ontslagen Steijn vervangen door Diant Ramaj.

Ajax opende de groepsfase van de Europa League met een 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille en staat in Groep B derde met twee punten. Brighton staat met één punt onderaan na een verrassende thuisnederlaag tegen AEK en remise bij L'OM.

The Seagulls missen tegen Ajax zelf een waslijst aan spelers. Zo kan manager Roberto De Zerbi geen beroep doen op Pervis Estupinan, Tariq Lamptey, Julio Enciso, Solly March en Danny Welbeck. De kans is aannemelijk dat de Nederlanders Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en doelman Bart Verbruggen wel allemaal aan de aftrap verschijnen.

De volledige selectie van Ajax:

Doelmannen: Diant Ramaj, Remko Pasveer en Charlie Setford.

Verdedigers: Anton Gaaei, Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine, Jakov Medic, Borna Sosa, Gaston Ávila en Josip Sutalo en Tristan Gooijer.

Middenvelders: Kenneth Taylor, Branco van den Boomen, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic, Steven Berghuis.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Kristian Hlynsson en Mika Godts.

Bezig met laden …