voetbalzone

Ajax bevestigt dat Tristan Gooijer komend seizoen elders in Eredivisie actief is bij PEC Zwolle

Jan Hoeksema16 jul 2024, 16:31
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:48
Advertentie

Tristan Gooijer komt komend seizoen op huurbasis uit voor PEC Zwolle, zo bevestigt Ajax dinsdagmiddag. De negentienjarige verdediger uit eigen opleiding komt komend seizoen klaarblijkelijk niet in de plannen van Francesco Farioli voor en kan bij de Blauwvingers de nodige ervaring opdoen. Het contract van Gooijer bij Ajax loopt door tot medio 2026

"Ik heb zin in het komende jaar bij PEC Zwolle. De club heeft altijd een aantrekkelijke manier van spelen en al vaker laten zien een prima plek te zijn voor jonge spelers om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling hoop ik hier komend jaar ook te gaan maken", aldus Gooijer nadat hij officieel is gepresenteerd door PEC.

"Tristan is een goede speler waar wij veel potentie in zien", verklaart technisch directeur Gerry Hamstra. "Voor ons is Tristan een directe versterking voor de laatste linie, waar hij op meerdere posities kan spelen. We wensen Tristan dan ook heel veel succes toe bij onze mooie club."

Gooijer kwam afgelopen seizoen sporadisch in actie namens de hoofdmacht van Ajax. Negen keer mocht hij opdraven in de Eredivisie, driemaal kwam hij in Europees verband in actie. Bovendien speelde Gooijer één wedstrijd in de TOTO KNVB Beker.

Komend seizoen zal de rechtsback geen rol spelen in het eerste elftal van de Amsterdammers, waardoor hij elders ervaring mag opdoen. Vermoedelijk ziet Farioli meer heil in Devyne Rensch en Anton Gaaei, de andere opties op rechtsachter.

Of de Zwollenaren een koopoptie op de vleugelverdediger hebben bedongen, is onbekend. Gooijer sluit per direct aan bij de Eredivisionist uit Zwolle.

Voor het team van trainer Johnny Jansen is Gooijer de derde versterking van deze zomer. Eerder werd Thierry Lutonda transfervrij overgenomen van RKC Waalwijk en kwam Thomas Buitink over van Vitesse.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …