Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-trainer Francesco Farioli noemt twee dingen die hij terug wil brengen op het veld

Laatste update:

Francesco Farioli maakt vrijdagmiddag zijn officieuze debuut als trainer van Ajax tijdens het oefenduel met PEC Zwolle. De 35-jarige trainer geeft in gesprek met Ziggo Sport aan dat hij ‘inzet en bescheidenheid’ terug wil brengen op het veld.

“Ik ben hier nu iets meer dan twintig dagen. Ondanks dat ik mijn familie niet bij me heb, voel ik me hier erg welkom”, begint de Italiaan. “Ik voel veel energie en passie tijdens mijn eerste dagen. Dus so far so good.”

De trainer van Ajax wordt gevraagd of de supporters ‘Farioli-voetbal’ gaan zien. “Begin niet met dit soort zinnen, want er is niet één bepaald type voetbal voor een trainer”, lacht Farioli. “Wat nu belangrijk is, is om het beste uit het team te halen wat betreft inzet en bescheidenheid, want dat is iets wat we terug moeten brengen op het veld.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“We moeten natuurlijk ons voetbal spelen, met durf zowel aan als zonder de bal. We moeten impact maken met alles wat we doen. Dat zijn de belangrijkste dingen waar we ons op focussen en waar we de eerste dagen tijdens de training veel aandacht aan hebben besteed.”

“Vandaag is de eerste mogelijkheid om te laten zien waar we staan, om te kijken hoe de spelers er fysiek voor staan en om de jongens tijdens wedstrijden te zien. Ik ben daar erg nieuwsgierig naar.”

De Italiaanse oefenmeester kan tijdens het oefenduel nog niet beschikken over de Oranje-internationals Brian Brobbey en Steven Bergwijn, terwijl de al uitgeschakelde Kroaten Josip Sutalo en Borna Sosa nog genieten van hun vakantie. Tot slot is Ahmetcan Kaplan nog met Turkije actief op het EK in Duitsland.

Opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Medic, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Akpom, Godts.

Wisselspelers Ajax:

Pasveer, Gaaei, Gooijer, Wijndal, Baas, Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson, Fitz-Jim, Rijkhoff, Rasmussen, Banel, Brandes, Jetten, Alders, Konadu, Kalokoh.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Nou bescheidenheid heeft hij in ieder geval gekregen in die eerste helft. Zegt natuurlijk nog niets maar genieten geblazen voor de neutrale toeschouwer..

5 juli 2024 om 14:57

Het is maar waar je je druk om maakt als Eindhovenaar

5 juli 2024 om 15:06

De tijd geven en afwachten. Het is een jonge trainer.

5 juli 2024 om 15:06

Welke "neutrale toeschouwer" gaat in hemelsnaam de allereerste wedstrijd van de voorbereiding tussen Ajax en PEC kijken haha? Hier kijken toch alleen mensen naar die een van de twee ploegen met bovengemiddelde interesse volgen, lijkt me?

5 juli 2024 om 15:23

Ik, wel een leuke pot.

5 juli 2024 om 17:17

Voor de niet Ajacieden is het toch heerlijk dat dit leedvermaak weer op tv is

5 juli 2024 om 15:25

Leuke eerste pot. Godts en Forbs op de flanken, zat dreiging en kansen, alleen niemand maakt het af helaas.

Ajax mist nog de nodige internationals. Maar hoop voor Ajax dat er nog genoeg bijkomt. Deze selectie is gewoon van matig materiaal.

Bescheidenheid kennen wij niet in Amsterdam, we zijn arrogant, beste Francesco.

5 juli 2024 om 15:32

Moet je trots op wezen, doe maar beetje bescheiden siert de amsterdammertjes wat meer.

5 juli 2024 om 15:33

Als je echt goed bent dan snap ik dat arrogantie er insluipt. Maar er is wel misschien een keer tijd voor wat bescheidenheid na die blamage van afgelopen seizoen. Ze concurreerde met NEC en Utrecht om de 5de plaats in plaats van met PSV en Feyenoord voor de 1ste plaats… Bescheidenheid is wel op z’n plaats.

5 juli 2024 om 16:49

Nee hoeft niet. We zijn Amsterdammers. We blijven hoe we zijn. En als we op onze smoel gaan ermee dan incasseren we alles ook van iedereen zoals het hoort. Net zoals we het laten weten als er glorietijden zijn. Het mes snijdt aan twee kanten.

5 juli 2024 om 17:19

Amen Joga Bonito.

5 juli 2024 om 19:13

Dat is ook precies de reden waarom niemand Amsterdammers serieus neemt in t land. Gelukkig komen ze ook niet buiten die ring en kom ik niet meer in Amsterdam.

5 juli 2024 om 19:34

Nee NEC fans moeten we serieus nemen, die daadwerkelijk zeggen met Feyenoord en PSV concurreren voor plek 1. Niemand concurreerde afgelopen seizoen met PSV voor de eerste plek. Ook Feyenoord niet……

6 juli 2024 om 11:18

Dat vraag ik je helemaal niet. Ik schets alleen maar wat de realiteit moet zijn. Maar dat begrijp je schijnbaar niet.

Waar is Aertssen ? Nog steeds blessure?Ik vind deze man zo goed ! Sterk snel en fysiek voor zijn leeftijd al heel goed! Hopelijk ontwikkeld hij zich nog dit seizoen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren