voetbalzone

Ajax veroorzaakt ‘wrede’ aftocht: ‘Hij orchestreerde alles dat gevaarlijk werd’

Tim Siekman24 okt 2018, 10:08
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2018, 10:08
Advertentie

Benfica leek dinsdagavond in de Champions League een punt weg te nemen uit de Johan Cruijff ArenA, maar in blessuretijd won Ajax alsnog van de Portugezen door een treffer van Noussair Mazraoui. De Portugese kranten balen van de late tegengoal, maar deinzen er niet voor terug om veel lof te uiten over de selectie van Ajax-trainer Erik ten Hag.

“Een geweldige wedstrijd in Amsterdam met Ajax en Benfica die er een intense wedstrijd van maakten met veel doelpogingen”, stelt A Bola vast. “De wedstrijd was in evenwicht. De Nederlanders hadden meer mensen voor de goal, maar ook de Portugezen zorgden voor gevaar en maakten het de verdediging van Ajax en André Onana erg moeilijk.”

Tribuna Expresso spreekt van een wrede aftocht voor Benfica. “Ajax voetbalde op de manier zoals Johan Cruijff. Opbouwen van achteruit, met de bal aan de voeten en geen lange ballen geven, maar de spelers dicht bij elkaar houden. Dat is hoe Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en Frenkie de Jong speelden.”

“Ze wisten goed druk te zetten en spelers tussen de linies te krijgen. Het werd allemaal georchestreerd door Ziyech, de regisseur van alles dat gevaarlijk werd, of De Jong, die zoveel lijkt op Cruijff”, zo klinkt het. Volgens Correiro de Manha kon ‘de Benfica-machine’ goed mee met Ajax. “Het draaide op volle toeren en kon de snelheid van het Nederlandse voetbal aan.”

“Alleen in blessuretijd haperde de motor”, aldus het dagblad, die ook wijst naar de arbitrage onder leiding van Ruddy Buquet. “De scheidsrechter beïnvloedde de wedstrijd met een gele kaart voor Jardel, maar handelde daarna niet volgens dezelfde criteria. Hij zorgde voor opstand bij de spelers. Cervi verdiende misschien een penalty na een duel met De Ligt.”

Bezig met laden …