voetbalzone

Ajax vindt opvolger van Vos en heeft nieuwe trainer voor beloftenploeg binnen

Jordi Tomasowa04 jun 2024, 15:36
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:48
Advertentie

Frank Peereboom volgt Dave Vos op als trainer van Jong Ajax, zo bevestigen de Amsterdammers dinsdagmiddag. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, want eerder meldde Mike Verweij het al namens De Telegraaf. Peereboom, die tot dusver trainer was van Ajax Onder 18, tekent een contract voor twee seizoenen en krijgt Yuri Rose en Urby Emanuelson als zijn assistenten.

Peereboom volgt bij de Amsterdamse beloften Vos op. Laatstgenoemde maakt de stap naar het eerste elftal, waar hij als rechterhand van de nieuwe trainer Francesco Farioli gaat fungeren.

Voormalig Ajacied Thomas Vermaelen was ook in beeld om de nieuwe trainer van Jong Ajax te worden. De keuze valt dus echter op Peereboom, die al jaren op Sportpark De Toekomst rondloopt.

"Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal", aldus Peereboom op de website van Ajax.

De 45-jarige trainer had sinds juli 2022 de leiding over Ajax Onder 18. Dat elftal houdt na dit seizoen op te bestaan, waardoor de Amsterdammers hebben besloten om Peereboom door te schuiven naar de beloftenploeg.

Ook technisch directeur Alex Kroes reageert op de clubwebsite op de aanstelling van Peerenboom. "Frank Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans. Zijn manier van werken past bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven. Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen", aldus Kroes.

In de tijd dat Erik ten Hag trainer was van Ajax, maakte Peereboom in eerste instantie nog samen met Tonny Bruins Slot de analyses van de komende tegenstanders. Voetbal International schreef onlangs al dat Peereboom intern wordt gewaardeerd.

{disclaimer_update}

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …