voetbalzone

Ajax weet voor welk bedrag Arda Güler is op te halen bij Fenerbahçe

Jordi Tomasowa14 jun 2023, 10:59
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 10:59
Advertentie

Het Turkse toptalent Arda Güler is komende zomer voor 17,5 miljoen euro op te pikken bij Fenerbahçe, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert proberen vele Europese topclubs de achttienjarige aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller te strikken. Onder meer Ajax wordt al geruime tijd aan Güler gelinkt.

In de wandelgangen was er de afgelopen maanden sprake van een ontsnappingsclausule in het contract van Güler, die bij het niet halen van 1.500 speelminuten in de hoofdmacht van Fenerbahçe in het seizoen 2022/23 voor vijf miljoen euro zou mogen vertrekken. De groeibriljant kwam uiteindelijk tot 1.549 speelminuten. Desondanks is er volgens Romano toch een ontsnappingsclausule in werking getreden. Topclubs kunnen de tiener komende zomer voor 17,5 miljoen euro inlijven.

Güler zou al langere tijd op de radar staan bij Ajax, al worden er nu geen specifieke geïnteresseerde clubs door Romano genoemd. De tweevoudig international van Turkije switchte onlangs van zaakwaarnemer en laat zijn belangen nu behartigen door Ali Dursun. Naast Güler zitten ook (ex-)Ajacieden Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Noa Lang en Mohammed Daramy bij het management van Dursun.

Güler staat in Europa bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n vijftien miljoen euro. De in Ankara geboren middenvelder debuteerde in augustus 2021 op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Fenerbahçe. Sindsdien kwam de aanvallende middenvelder tot 51 officiële wedstrijden voor Fener, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 12 assists. In zijn thuisland wordt Güler vaak vergeleken met Mesut Özil.

Bezig met laden …