voetbalzone

Akkoord ophanden: Arsenal voldoet met tweede bod op Timber aan eisen Ajax

Tom Rofekamp26 jun 2023, 11:21
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 11:21
Advertentie

Arsenal heeft zijn tweede officiële bod op Jurriën Timber neergelegd bij Ajax. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is er tussen de 45 en 48 miljoen euro geboden op de 22-jarige mandekker. Daarmee lijkt Arsenal aan de vraagprijs van de Amsterdammers te voldoen. Die zouden mikken op een bedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro, maar 40 tot 45 miljoen als absolute ondergrens hanteren.

Afgelopen week meldde Arsenal zich voor het eerst officieel in Amsterdam. Het openingsbod van 35 miljoen euro werd echter al snel naar de prullenbak verwezen. Clubwatcher Mike Verweij wist te melden dat Ajax vermoedelijk akkoord zou gaan met 45 miljoen (exclusief bonussen), terwijl Florian Plettenberg (BILD) repte van een bedrag van 40 miljoen. In beide gevallen lijkt de ondergrens bereikt.

Timber is al persoonlijk akkoord met Arsenal over een contract tot medio 2028. Volgens De Telegraaf gaan the Gunners zijn jaarsalaris bij Ajax verdubbelen tot liefst acht miljoen euro netto per jaar. Het wordt tevens een van de beste transferdeals die Ajax ooit gesloten heeft. De uitgaande transfers van Antony (95 miljoen, naar Manchester United), Frenkie de Jong (86 miljoen Barcelona) en Matthijs de Ligt (85,5 miljoen, Juventus) zal Timber zeker niet overtreffen. Lisandro Martínez (57 miljoen euro) staat met zijn transfer naar Manchester United vorige zomer momenteel op de vierde plaats van uitgaande transfers bij Ajax, dus mogelijk komt Timber op de vijfde plek.

Timber staat in de belangstelling van tal van Europese grootmachten, waarvan Bayern München naast Arsenal het meest concreet is. De recordkampioen van Duitsland staat (voorlopig) echter buitenspel, vanwege het jawoord aan het project van Arsenal. Dat heeft alles te maken met manager Mikel Arteta, die Timber in persoonlijke gesprekken volledig heeft overtuigd. Timber past met zijn voetballende kwaliteiten perfect in het aanvallende voetbal dat de Spaanse coach voor ogen heeft. Arsenal wil de transfer volgens Romano deze week nog afronden.

Bezig met laden …