voetbalzone

Allegri ontsteekt in woede na panna: ‘Ook dit zit in zijn karakter’

Gijs Freriks08 aug 2015, 18:30
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2015, 18:30
Advertentie

Juventus beleefde zaterdag een uitstekende start van het seizoen, want in Shanghai werd na een 2-0 zege op Lazio de Supercoppa gewonnen. “Ik ben erg blij voor de jongens, want ze zijn uitstekend omgegaan met het dramatische veld. We moesten karakter tonen”, zegt Massimiliano Allegri.

voetbalzone

“Het was belangrijk om te winnen, want hierdoor kunnen de nieuwe spelers zich misschien wat gemoedelijker aanpassen en de Supercoppa is bovendien een belangrijke prijs die het winnen altijd waard is. Ik kan de groep alleen maar een groot compliment maken”, zo vertelt de trainer van De Oude Dame voor de camera van RAI Sport.

Allegri werd in de slotfase van het duel nog kwaad toen Dybala een speler een panna probeerde te geven, iets wat volgens de coach absoluut onnodig was. “Een jonge speler is soms overenthousiast en geniet van het voetbal, maar mist ook ervaring. Dit zijn dus de pro’s en contra’s van zijn karakter.” Dybala speelde het laatste half uur mee.

De 21-jarige Argentijn, die het tweede doelpunt maakte, was na afloop uiteraard trots op zijn officiële debuut in het eerste elftal van Juventus: “Dit is ongelooflijk. De club heeft een grote investering gedaan door mij te halen en ik wil het vertrouwen van de coach en de medespelers terugbetalen. Die panna? Ik dacht dat ik hem erdoor heen zou spelen, maar de coach werd boos. Ik heb mijn excuses aangeboden.”

Daar staat-ie: de eerste prijs van Juventus in het nieuwe seizoen! #supercoppa #tenkostevanlazio #inshanghai #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …