voetbalzone

'Als het noodzakelijk is, wil ik best wel met Ajax onderhandelen'

Daniel Cabot Kerkdijk03 apr 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2012, 00:00
Advertentie

Darío Cvitanich is geen voorstander van een zomerse terugkeer bij Ajax. De aanvaller speelt op huurbasis voor Boca Juniors en wil graag langer in Buenos Aires blijven. Los Xeneizes hadden in principe uiterlijk 1 april aan Ajax moeten laten weten of zij Cvitanich wilden behouden, maar het lijkt erop dat men meer bedenktijd van de club uit Amsterdam heeft gekregen.

/

Cvitanich had afgelopen seizoen een groot aandeel in de verovering van het Torneo Apertura, het eerste deel van de Argentijnse voetbalcompetitie. "Ik heb geld opgegeven om voor Boca te kunnen spelen. Ik wil hier per se blijven. Ik wil gelukkig zijn en dat ben ik hier. Ik ga er alles aan doen om hier te blijven. Als het noodzakelijk is, wil ik best wel met Ajax onderhandelen."

Volgens Boca-preses Daniel Angelici is de financiële huishouding van de club verre van florissant. De overname van Cvitanich kost ongeveer 2,5 miljoen euro en Boca Juniors moet sowieso minimaal acht miljoen euro aan uitgaande transfers verdienen. De 27-jarige Cvitanich maakte in 2008 voor zeven miljoen euro de overstap van Banfield naar Ajax en heeft nog een contract tot medio 2013.

Bezig met laden …