voetbalzone

‘Als ik zo topscorer word, voelt dat beter dan als ik super egoïstisch zou zijn’

Dominic Mostert04 mei 2018, 23:23
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2018, 23:23
Advertentie

ADO Den Haag-spits Björn Johnsen jaagt in het slot van de competitie op de topscorerstitel, maar volgens Nasser El Khayati is de strijd om de play-offs vele malen belangrijker. Vorige week zondag, tijdens de 3-3 remise tegen PSV, eiste El Khayati tot ongenoegen van Johnsen een strafschop op. De middenvelder laat er geen misverstand over bestaan dat hij de eerste strafschopnemer van ADO is.

De Hagenaars kregen de strafschop tegen PSV bij een stand van 1-1. El Khayati faalde niet vanaf elf meter. "Als we 2-0 of 3-0 voor stonden, was ik de eerste geweest die hem die bal gunt, honderd procent. Dat zal zondag niet anders zijn", blikt de smaakmaker in De Telegraaf alvast vooruit op de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. "Bij 1-1 denk ik dat ik hem zelf neem. Stel dat Björn hem als nummer twee per ongeluk mist, dan willen we niet achteraf kunnen zeggen: 'Hadden we dat nou maar niet gedaan.'"

Johnsen staat momenteel op zeventien doelpunten, net als Hirving Lozano van PSV. Alleen AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh maakte er meer: achttien. "Het mag ons niet gebeuren dat we de play-offs én de topscorerstitel mislopen. Ik gun hem alles, maar de play-offs staan op één", benadrukt El Khayati. Johnsen erkent dat hij fout zat, door de penalty proberen op te eisen. "We hebben er kort over gesproken en vooropgesteld: ik ben degene die erom vroeg, dus ík zat fout. Uiteindelijk kreeg ik mijn tweede goal alsnog."

De Noor snapt de reactie van El Khayati. De play-offs gaan boven alles, heeft hij gemerkt. "Echt alles draait hier om winnen en die play-offs halen, dat is wat telt. Het beste is om me er niet druk om te maken en alles als vanzelf te laten gaan. Als ik op die manier topscorer word, voelt dat beter dan wanneer ik super egoïstisch zou zijn geweest en we niet winnen."

Bezig met laden …