voetbalzone

‘Als Promes een Russisch staatsburger wil worden, zullen wij hem assisteren’

Bart DHanis21 jun 2023, 17:29
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 17:29
Advertentie

Quincy Promes kan, wanneer hij een Russisch paspoort zou willen, ook rekenen op hulp van de nieuwe directeur van Spartak Moskou, Oleg Malyshev. Dat heeft de net aangestelde directeur van de club laten weten op de eerste persconferentie die hij gaf. Ook hoopt Malyshev dat de Nederlandse rechters in het hoger beroep hun vonnis zullen wijzigen.

“We zullen als club over de juridische kwestie nadenken. De procedure van Promes is momenteel aan de gang. We hopen dat het besluit van de rechters in hoger beroep wordt gewijzigd”, liet Malyshev op het persmoment weten. Afgelopen maandag werd Promes veroordeeld tot achttien maanden cel voor de ware mishandeling van zijn neef op een familiefeest. Promes is dus tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Ook ging de kersverse Spartak-directeur in op het eventuele Russische staatsburgerschap van de 31-jarige Amsterdammer. Een eerder verzoek van de club aan de overheid om Promes een Russisch paspoort te verlenen, werd afgewezen vanwege zijn proces in Nederland. “Als hij nog een keer wil proberen om een Russisch paspoort te verkrijgen, dan zullen wij hem daarbij assistentie en ondersteuning verlenen.” Mensen met een Russisch paspoort kunnen niet aan Nederland worden uitgeleverd.

Het lijkt er wel op dat Promes opnieuw voor het Russische staatsburgerschap wil gaan, daar hij zich de laatste tijd bijzonder positief uitliet over het land. "Ik voel me gewoon thuis hier en niet alsof ik in een vreemd land ben. De manier van leven hier, deze stad en de lokale cultuur en de manier waarop mensen me accepteren, het is alsof ik mijn hele leven al in Rusland heb doorgebracht", zei hij onlangs in een interview. Ook rapt de voormalig speler van Ajax en FC Twente in zijn liedjes enkele zinnen in het Russisch.

Bezig met laden …