voetbalzone

Ancelotti: ‘Drie keer de paal, strafschop gemist… we verdienden de zege’

Erik van Dam09 mei 2015, 23:02
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2015, 23:02
Advertentie

Real Madrid schakelde zichzelf zaterdagavond zo goed als uit in de strijd om de Spaanse landstitel. De Koninklijke kwam thuis met 0-2 achter tegen Valencia en vocht zich uiteindelijk naar een 2-2 remise. Omdat Barcelona eerder op de avond wél wist te winnen van Real Sociedad, groeit de voorsprong van de lijstaanvoerder naar vier punten. Met nog twee speelronden te gaan weet Carlo Ancelotti wel hoe laat het is.

voetbalzone

De Italiaan vond het erg jammer, dat Real Madrid slechts een punt overhield aan de ontmoeting met Valencia. “Het resultaat van vanavond is niet goed, maar de wedstrijd zelf was juist het tegenovergestelde. We speelden erg goed, we knokten tot de laatste fase en raakten drie keer de paal. Daarnaast misten we nog een strafschop… we hadden het verdiend te winnen”, reageerde Ancelotti.

“Dit gelijkspel maakt het voor ons moeilijker, maar we blijven gewoon doorgaan. We hebben nog twee wedstrijden te spelen en die zullen we allebei proberen te winnen”, verzekerde de trainer. Hij slaagde er vorig jaar niet in om Real kampioen van Spanje te maken: toen eindigde stadsgenoot Atlético Madrid bovenaan en eindigde Real in punten gelijk met Barcelona. Het doelsaldo van de Catalanen was toen nipt beter: +67 om +66.

Hoe het met Toni Kroos gaat, kon Ancelotti zaterdagavond nog niet zeggen. De Duitse middenvelder moest halverwege de eerste helft de strijd al geblesseerd staken en liet zich vervangen door Asier Illarramendi. Hoe lang Kroos afwezig zal zijn, moet zondag of maandag duidelijk worden. De medische staf heeft hem onderzocht, maar zondag kan Kroos pas een scan ondergaan. De wedstrijd van woensdag tegen Juventus lijkt op het eerste oog niet haalbaar.

Bezig met laden …