voetbalzone

Arbitrage trapt in opzichtig doelpunt met de hand

21 sep 2009, 17:53
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2009, 17:53
Advertentie
Ruim twintig jaar na dato is de handsbal van Diego Armando Maradona nog altijd een veelbesproken onderwerp, maar ook in Brazilië heeft men sinds kort een prachtige variant op de hand van God. Over het duel tussen Ceará en Paraná in de Série B van het Braziliaanse voetbal zal namelijk nog lang worden nagepraat.

Vlak voor rust van het treffen belandde de bal uit een hoekschop bij de tweede paal bij Wellington. De aanvaller van Paraná kon er met zijn hoofd niet meer bij en gebruikte zijn linkerhand om de bal in het doel te slaan. Tot ieders verbazing, ook die van de hoofdrolspeler zelf, werd het doelpunt door de dienstdoende leidsman goedgekeurd.

Charles Hebert Cavalcante Ferreira werd van alle kanten door spelers van Ceará belaagd, maar bleef achter zijn beslissing staan. Na afloop van de wedstrijd, die bovendien in 0-1 eindigde, liep de wedstrijd volledig uit de hand. De technische staf van Paraná ging verhaal halen bij de arbiter, terwijl spelers van beide ploegen enkele rake vuistslagen uitdeelden. De lokale politie zorgde uiteindelijk voor handhaving van de orde.



Bezig met laden …