voetbalzone

'Argentijns international verlaat Europa en krijgt miljoenen bij jeugdliefde'

Matthijs van Laar16 jun 2015, 11:46
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2015, 11:46
Advertentie
voetbalzone

Carlos Tévez beschikt over een doorlopend contract bij Juventus en heeft aanbiedingen op zak uit Spanje en Engeland, maar lijkt Europa te gaan verlaten. De Argentijns international heeft volgens La Gazzetta dello Sport inmiddels gesproken met Boca Juniors, de club waar de 31-jarige spits zijn doorbraak beleefde.

Er wordt al langer gespeculeerd over een terugkeer van Tévez, maar langzaam neemt dat concrete vormen aan. Algemeen directeur César Martucci van Boca sprak maandag met Juventus en dinsdag had El Apache een onderhoud met voorzitter Daniel Angelici. Die ontmoeting vond plaats in Chili, waar Tévez met zijn land deelneemt aan de Copa América. Volgens La Gazzetta dello Sport verliep het gesprek positief en kan Tévez voor drie seizoenen tekenen.

Hij zou bij de Argentijnse grootmacht zo'n vier miljoen euro op jaarbasis kunnen gaan verdienen. Het is niet bekend hoeveel Boca aan Juventus betaalt, maar volgens de krant AS hoeft men slechts een 'vriendenprijsje' van acht miljoen euro over te maken. Voor clubs als Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Valencia, die ook interesse zouden hebben, zou de vraagprijs minimaal vijftien miljoen bedragen.

Tévez gaat zijn nog één jaar doorlopende contract waarschijnlijk niet verlengen bij Juventus. Dat maakte hij in december reeds bekend. Tévez speelde eerder drieënhalf jaar voor Boca en won in die periode de landstitel, een Copa Libertadores, een Intercontintental Cup en de Copa Sudamericana.

Bezig met laden …