voetbalzone

'Arsenal bekeek beoogde zomeraankoop dit seizoen al dertig keer'

Bart Kruyt31 mrt 2016, 10:34
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2016, 10:34
Advertentie

De kans dat Granit Xhaka na dit seizoen naar Arsenal vertrekt, lijkt steeds groter te worden. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach wordt nu al geruime tijd met een stap hogerop in verband gebracht, maar de belangstelling van the Gunners is nu echt serieus. Volgens de Daily Mirror hebben scouts van Arsenal Xhaka dit seizoen al dertig keer (!) bekeken.

/

Volgens de tabloid is Arsenal bereid om 38 miljoen euro te betalen voor de Zwitsers international; de Daily Mail heeft het zelfs over een bod van bijna 45 miljoen euro. Ook Toni Kroos van Real Madrid en Victor Wanyama van Southampton zouden in beeld zijn, maar zoals het er nu naar uitziet, is Xhaka dé belangrijkste kandidaat om het middenveld van Arsenal te komen versterken.

Mathieu Flamini, Tomas Rosicky en Mikel Arteta zullen in de zomer waarschijnlijk allemaal vertrekken, waardoor Arsenal op zoek is naar vers bloed voor de middelste linie. In januari werd Mohamed Elneny al overgenomen van FC Basel. De 23-jarige Xhaka begon zijn profloopbaan bij deze club en zit nu in zijn vierde seizoen bij Borussia Mönchengladbach, waar zijn contract nog ruim drie jaar doorloopt.

Bezig met laden …