voetbalzone

Arsenal gelooft in titel: ‘Omdat we zo vaak 'de nul' weten te houden’

Thijs Post03 feb 2014, 14:11
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2014, 14:11
Advertentie

Keeper Wojciech Szczesny denkt dat Arsenal dit seizoen een serieuze kans maakt op de landstitel. Volgens de sluitpost is de stabiele defensie misschien wel de hoofdreden dat the Gunners het zo goed doen: in de laatste tien wedstrijden hield Arsenal zeven keer 'de nul'. Zondag won de ploeg van manager Arsène Wenger met 2-0 van Crystal Palace.

voetbalzone

Het centrum van de defensie van Arsenal wordt gevormd door Per Mertesacker en Laurent Koscielny, waardoor iemand als Thomas Vermaelen zelfs op de bank zit. “Onze cijfers in defensief opzicht, en dat zeker die in de thuiswedstrijden, zijn fantastisch. Als het ons lukt om 'de nul' te houden zijn we in staat om iedere wedstrijd te winnen”, zegt de Pool in gesprek met the Guardian.

“De laatste jaren hebben we pech gehad met blessures. Ik heb nooit dezelfde verdedigers voor me gehad, twee of drie wedstrijden achterelkaar. Nu wel. We realiseren dat, als we kampioen willen worden, we solide moeten zijn in de achterhoede. Een clean sheet is erg belangrijk voor het winnen van wedstrijden. Als we nog een aantal keer 'de nul' kunnen houden, kunnen we prijzen pakken.”

Bezig met laden …