voetbalzone

Arsenal vervolgt fraai seizoen en verslaat aartsrivaal in FA Cup

Erik van Dam04 jan 2014, 19:07
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 19:07
Advertentie

In de Premier League draait Arsenal voor het eerst sinds jaren weer eens écht goed en zaterdag heeft de club zichzelf nog een flinke stoot zelfvertrouwen bezorgd. Op eigen veld werd afgerekend met aartsrivaal Tottenham Hotspur, in de derde ronde van de FA Cup (2-0). Santi Cazorla en Tomás Rosicky brachten hun team de zege. Nu kan Arsenal een adempauze nemen: de komende acht dagen is het vrij en pas op 13 januari wacht een duel met Aston Villa in de competitie.

/

Tim Sherwood was de laatste vier duels ongeslagen met Tottenham, maar incasseerde nu een nederlaag in een belangrijk duel. Het spel was er ook niet naar om méér te krijgen bij de buren uit Londen. Arsenal zocht de rust op met een 1-0 voorsprong en die was dikverdiend. The Gunners hadden het betere van het spel en creëerden ook de meeste mogelijkheden: de stadsgenoot verzilverde de twee mogelijkheden die het kreeg niet. Vroeg in de wedstrijd probeerde Laurent Koscielny op te ruimen, maar kwam de bal terecht bij Christian Eriksen.

Hij trok het strafschopgebied in en schoot op doel: Lukasz Fabianski redde met het lichaam. Arsenal werd daarna meermaals gevaarlijk voor Hugo Lloris. Via een snelle uitbraak kwam de bal bij Serge Gnabry, die op Theo Walcott passte. De pijlsnelle aanvaller probeerde het speculatief met een poging van afstand, die door Lloris tot hoekschop werd verwerkt. Gnabry zelf schoot kort daarop maar net over, nadat hij Kyle Walker uitkapte. De volgende kans was voor Cazorla: hij schoot een paar meter naast.

/

Kans nummer drie werd niet afgemaakt door Walcott, die het zelf probeerde in plaats van af te geven op de vrijstaande Nacho Monreal. Dat Arsenal toch nog ging rusten met een voorsprong was te danken aan Cazorla. De Spanjaard werd te vrij gelaten aan de linkerkant en profiteerde van voorbereidend werk van Bacary Sagna en een steekpass tussen twee man door van Gnabry. Met een hard schot maakte Cazorla het af in de lange hoek. In het laatste kwartier bleef Arsenal bovenliggend, maar werden twee kleine kansen niet afgemaakt.

Aan de overkant schoot Roberto Soldado naast bij een speldenprik van the Spurs. Tottenham moest na rust komen, om iets aan de achterstand te doen. Na een kwartier werd de achterstand echter groter, toen Danny Rose teveel tijd nam en zich de bal liet ontfutselen door Rosicky. De Tsjechische middenvelder snelde ervandoor en bleef heel kalm op weg naar Lloris: met een stift verschalkte hij de Franse keeper en maakte hij er 2-0 van.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk gedaan en Tottenham probeerde nog wel wat, maar wist geen vuist te maken. Ook invaller Nacer Chadli bracht niets extra’s in de stadsderby. Wenger liet Mesut Özil het laatste kwartier meespelen. Walcott moest hij in de slotfase naar de kant laten gaan: de aanvaller kon niet meer doorspelen en werd met een stretcher van het veld gehaald. De aanvaller kreeg de lachers op zijn hand door het gebaar ‘2-0’ te maken naar supporters van Tottenham Hotspur.

Bekijk hier de foto van Theo Walcott die de fans van Tottenham Hotspur nog even de nederlaag onder de neus wrijft.

Bezig met laden …