voetbalzone

Arsenal vestigt hoop op Giroud; opponent uit minst favoriete land voor Real

Robin Bruggeman12 dec 2016, 15:00
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2016, 15:00
Advertentie

Maandagmiddag werd er geloot voor de achtste finales van de Champions League en met de krakers tussen Arsenal en Bayern München en Barcelona en Paris Saint-Germain kwamen er in ieder geval al twee prachtige affiches uit de koker gerold. Voor Arsenal en Bayern wordt het alweer de vierde keer in de afgelopen vijf seizoenen dat de twee grootmachten elkaar treffen in het miljardenbal.

/

De geschiedenis staat daarbij aan de kant van der Rekordmeister, aangezien de Duitsers Arsenal bij de laatste twee pogingen uit het toernooi stootten. Bij the Gunners is de hoop gevestigd op Olivier Giroud, die drie keer doel trof in zijn laatste vier Champions League-ontmoetingen met Bayern München.

PSG en Barcelona stonden negen keer eerder tegenover elkaar en de Fransen wisten slechts twee van die ontmoetingen te winnen. De laatste keer dat les Parisiens Barcelona elimineerden, was in het seizoen 1994/95. De Catalanen waren sindsdien twee keer te sterk voor PSG in de knock-outfase van de Champions League (in de seizoenen 2012/13 en 2014/15). Neymar wist bovendien tot nu toe vijf keer te scoren tegen PSG, wat van de Parijzenaars zijn favoriete tegenstander maakt.

/

Real Madrid werd bij de loting gekoppeld aan Napoli en de Koninklijke was in de enige eerder ontmoeting (in het seizoen 1987/88) te sterk voor i Partenopei. Italiaanse tegenstanders liggen de Spaanse grootmacht echter minder, aangezien vier van de laatste vijf knock-outrondes tegen een tegenstander uit de laars verloren gingen. Juventus kreeg met FC Porto een opponent waarvan het in drie duels nog geen een keer heeft verloren, terwijl Manchester City en AS Monaco elkaar nog niet eerder troffen in een onderlinge ontmoeting.

Bezig met laden …