voetbalzone

AS Roma akkoord met spits, maar hikt tegen prijs van 20 miljoen euro aan

Jonathan van Haaster16 jul 2023, 19:34
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 19:34
Advertentie

Álvaro Morata lijkt Atlético Madrid deze zomer nog achter zich te laten. De spits van Atlético Madrid staat in de belangstelling van meerdere Italiaanse topclubs, terwijl een niet nader genoemde Saudische club een bod heeft neergelegd bij los Colchoneros. La Gazzetta dello Sport meldt dat Morata persoonlijk akkoord is met AS Roma, maar die club hikt voorlopig tegen het prijskaartje van twintig miljoen euro aan. Internazionale en Juventus monitoren de situatie.

Relevo schrijft dat Roma al contact heeft gelegd met Atlético en dat er zondagavond nog een nieuw onderhoud gepland staat tussen bestuursleden van de clubs. Het prijskaartje van twintig miljoen euro kan echter een struikelblok blijken te zijn. Roma kreeg deze zomer al te maken met de Financial Fair Play-regels, waaraan zij net niet wisten te voldoen. Het opgehaalde bedrag, naar verluidt 28 miljoen euro, was echter wel genoeg om sportieve sancties te voorkomen. De club kreeg een boete van vijf miljoen euro, maar dat nam het op de koop toe om zo geen gedwongen afscheid te hoeven nemen van sterkhouders.

De club van trainer José Mourinho is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, nadat Tammy Abraham op de laatste speeldag van vorig seizoen zijn kruisband scheurde. La Gazzetta dello Sport schrijft dat Morata al overeenstemming heeft bereikt met Roma over een vierjarig contract, ter waarde van 4,5 miljoen euro per seizoen exclusief een half miljoen aan bonussen. Een overstap naar Rome is echter nog onzeker vanwege de nog niet afgeronde onderhandelingen tussen de clubs én sluimerende interesse van andere clubs.

Een van de gegadigden is Internazionale, dat deze week de stekker trok uit de onderhandelingen met Romelu Lukaku. De Belgische spits bleek al een tijd in gesprek te zijn met Juventus, wat in het verkeerde keelgat schoot bij de Milanezen. I Nerazzurri zijn er echter nog niet helemaal uit of Morata inderdaad de gewenste versterking is, of dat er toch doorgeschakeld wordt naar een andere optie. Juventus, waar Morata al 185 wedstrijden voor speelde, heeft tot op heden slechts geïnformeerd naar Morata. De club uit Turijn weet dat er hevig getrokken wordt aan Dusan Vlahovic, die in de concrete belangstelling staat van Paris Saint-Germain. Juventus lijkt echter eerst voor Lukaku te gaan, voordat Morata eventueel een optie wordt.

Ook AC Milan werd gelinkt aan Morata. De club heeft naast de bijna 37-jarige Olivier Giroud weinig opties in de punt van de voorhoede en werd eerder ook al in verband gebracht met Hagenees Emanuel Emegha van Sturm Graz. La Gazzetta dello Sport schreef begin juli nog dat Juanma López, de zaakwaarnemer van Morata, 'sterke signalen' stuurde naar het bestuur van Milan om duidelijk te maken dat zijn cliënt een overstap ziet zitten. Relevo schrijft echter dat Milan de interesse Morata niet doorzet. Daarnaast heeft ook een Saudische club interesse, maar het lijkt erop dat de goaltjesdief naar Italië zal verkassen. Morata, die in Madrid nog tot medio 2024 vastligt, heeft voor een plekje in de voorhoede bij Atlético concurrentie van Memphis Depay, Antoine Griezmann, Ángel Correa, Giuliano Simeone en João Félix.

Bezig met laden …