voetbalzone

'Athletic mag tot eind september nog veertig miljoen euro uitgeven'

Daniel Cabot Kerkdijk02 sep 2012, 11:00
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2012, 11:00
Advertentie

Volgens diverse Spaanse media maakt de nationale voetbalbond van Spanje een uitzondering voor Athletic Bilbao wat betreft transferactiviteiten. De transfermarkt in Spanje sloot in de nacht van vrijdag op zaterdag, maar de Basken werden op het laatste moment geteisterd door het weinig harmonieuze vertrek van middenvelder en Spaans international Javi Martinez naar Bayern München.

Athletic Bilbao zou van de RFEF een dezer dagen toestemming krijgen om de selectie van Marcelo Bielsa nog tot 29 september van nieuwe impulsen te voorzien. De club uit Baskenland ontving veertig miljoen euro voor de verkoop van Martinez en lijkt zodoende sowieso Beñat Exteberria aan te trekken. De middenvelder van Real Betis was gedurende de transferperiode al een doelwit.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de RFEF een uitzondering maakt. In 1997 betaalde Barcelona 20,5 miljoen euro voor de diensten van Rivaldo. De transfer werd pas in de sloturen van de transfermarkt afgerond en zodoende kreeg Deportivo la Coruña toestemming om buiten de transferperiode om een of meerdere spelers te halen. Athletic mag echter alleen spelers halen die in eigen land actief zijn of uit een ander land waar de transfermarkt nog niet gesloten is. Bij Athletic spelen echter alleen maar in Baskenland geboren voetballers of voetballers met Baskische roots.

Bezig met laden …