Atlético in extremis onderuit, Medunjanin patent op mooie treffers

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2010, 19:55
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2010, 19:55

Atlético Madrid is tot de schrik van menig totoliefhebber uitgegroeid. De ploeg van Quiqué Sánchez Flores leed zondagavond haar tiende nederlaag van het seizoen en staat met recht in de middenmoot van de Primera División. Sergio Agüero mocht alleen de laatste tien minuten meedoen. Komende week wacht de lastige opgave om ten koste van Galatasaray verder te geraken in de Europa League. Bij Real Valladolid liet Haris Medunjanin met een mooi doelpunt van zich spreken.

/

Almería - Atlético Madrid 1-0
Kansen genoeg in de eerste helft in het Estadio Mediterráneo, maar het ontbrak bij beide ploegen aan scherpte. Vooral Atlético-doelman Sergio Asenjo hield zijn ploeg op de been. Henok Goitom, Pablo Piatti en Soriano vonden allen de sluitpost op hun weg. Aan andere kant van het veld werd ook Diego Alves aan het werk gezet. Diego Forlán had de beste mogelijkheid. Hij schoot maar net naast de paal.

Atlético kreeg na rust de eerste kans via een kopbal van Tomas Ujfalusi, maar de paal stond daarna een treffer van Chico in de weg. Alves keerde daarna inzetten van Forlán en José Antonio Reyes en zag hoe een schot van Tiago Mendes boven hem op de lat uiteen spatte. Vier minuten voor tijd viel het winnende doelpunt van Piatti. Atlético kreeg de bal niet goed weg en de Argentijn schoot met scherp: 1-0.

Osasuna - Real Valladolid 1-1
Haris Medunjanin heeft blijkbaar patent op mooie doelpunten. Als de middenvelder scoort, dan doet hij vrijwel altijd op weergaloze wijze. In het Reyno de Navarra was dat niet anders. De linkspoot schoot nota bene met rechts de bal in de kruising achter de kansloze Ricardo. Javier Camuñas maakte vier minuten later de gelijkmaker. De thuisploeg mikte in totaal drie keer op het aluminium, Valladolid één keer.

Athletic Bilbao - Tenerife 4-1
Thuis of uit is een wereld van verschil voor de Basken. De ploeg van Joaquín Caparrós boekte haar vierde opeenvolgende zege in San Mamés. De rode kaart voor José Antonio Culebras na een kwartier spelen, voor een overtreding op Gaizka Toquero, was doorslaggevend. De verdediger kreeg rood en Fernando Llorente benutte de strafschop. Daarna liep Athletic uit via Toquero, Andoni Iraola en Igor Gabilondo. Tussendoor scoorde Alejandro Alfaro voor Tenerife.